Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Situaţia în Golf se destinde? SUA retrage un portavion din regiune

USS Nimitz prea "batran" pentru a tine pasul cu dislocarile si redilocarile flotei americane foto flickr

Marina americană (US Navy) va retrage un portavion din Golful Persic, unde deţine de obicei două, din cauza reparaţiilor pe care trebuie să le suporte USS “Nimitz”.


Flota americană are mobilizate în permanenţă două portavioane în Golful Persic, din cauza îngrijorărilor generate de Iran şi controversatul său program nuclear.

Portavionul USS “Nimitz” urma să înlocuiască la începutul lui 2013 USS “Dwight Eisenhower”, dar problemele mecanice ale portavionului “Nimitz” vor întârzia mobilizarea sa şi au determinat o schimbare de program, au precizat oficialii americani.

Astfel, USS Eisenhower se va întoarce în Statele Unite mai devreme decât era prevăzut, pentru două luni, după care va pleca din nou în Orientul Mijlociu, “o mişcare neobişnuită”, a precizat US Navy.

În timpul acestor două luni, portavionul USS “Stennis” va rămâne în Golful Persic alături de alte două nave ale marinei americane.

US Navy deţine 11 portavioane (de mari dimensiuni) operative şi este greu de crezut că retragerea unui portavion din cea mai fierbinte zonă a globului s-ar fi făcut dacă situaţia de securitate nu o permitea.

sursa: US Navy Office of Information

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.