Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Situaţia în Orientul Mijlociu se complică: Israelul nu exclude o operaţie militară pentru a bloca transferul de arme din Siria spre Liban

Ehud Barak si Benjamin Netanyahu.foto mediafax

Ministrul apărării Ehud Barak a declarat, într-un interviu la televiziune, că Israelul ia în considerare toate mijloacele necesare pentru a preveni transferul de arme chimice din Siria la Hezbollah, în Liban.

Barak a cerut armatei să îşi operaţiile de intelligence şi să planifice acţiuni care să ducă la împiedicarea transferului de rachete şi focoase chimice din Siria spre Liban.

Potrivit unor informaţii, ministrul israelian al apărării ar fi discutat deja cu secretarul american al apărării, Leon Panetta, cu privire la distrugerea stocurilor de arme chimice din Siria, în contextul căderii regimului Assad. Se are în vedere că elemente extremiste din exteriorul ţării vor încerca să profite de haosul din Siria, după căderea regimului Assad, pentru a pune mâna pe stocurile de armament.

Pe de altă parte, SUA au anunţat că sunt foarte îngrijorate de stocul de arme chimice din Siria şi se consultă cu vecinii Siriei referitor la nevoia ca acestea să fie securizate. Casa Albă a primit informaţii de la un transfug militar sirian, care a afirmat că forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad mută arme chimice pentru o posibilă utilizare împotriva rebelilor.

 

sursa: BBC SERVICIUL MONDIAL , RRA

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.