Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Slabele performanţe ale avionului F-35 au dus la încetinirea programului

F-35 mai mult marcheting decât valoare militară?

Cel mai costisitor program de producţie a unui avion militar din istorie, F-35 Joint Strike Fighter, creează noi probleme responsabililor însărcinaţi cu producerea noului model de avion multirol pentru forţele aeriene americane şi alţi beneficiari implicaţi în proiect.

De data aceasta este vorba de faptul că producţia aeronavei de luptă F-35 a companiei Lockheed Martin urmează să fie încetinită, din cauza problemelor de design şi performanţe apărute pe parcursul testelor.

Situaţia a fost prezentată de însuşi principalul responsabil al Pentagonului pentru programul F-35, directorul de program, viceamiralul David Venlet, “Problemele apărute pe parcursul ultimelor 12 luni ne-au luat prin surprindere, sub aspectul amplorii şi al costurilor” pe care le presupune corectarea lor,

a declarat David Venlet, într-un interviu apărut în publicaţia on-line AOL Defense. “Majoritatea sunt mărunţişuri, dar puse laolaltă /…/ povara costului taie orice avânt” – a spus Venlet.

Acesta a apreciat că “înţelept” ar fi ca producţia să fie “temperată” pentru o vreme.

Pentagonul intenţionează să cumpere peste 2.440 de avioane F-35, în trei modele diferite, la un cost total de peste 382 de miliarde de dolari, până în 2035.

Avionul se află în acest moment în primele faze ale producţiei.

Michael Rein, purtător de cuvant al companiei Lockheed Martin, a declarat că nici una dintre schimbările necesare la F-35 nu sunt probleme de siguranţă, şi nu afectează performanţele aeronavei, dincolo de “aşteptările obişnuite.”

România şi-a manifestat de asemenea intenţia de a achiziţiona F-35 după 2035, cu toate că eficienţa tehnică şi economică a programului F-35 este departe de a fi clarificată.

sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Slabele performanţe ale avionului F-35 au dus la încetinirea programului”

  1. sorin says:

    ,,România şi-a manifestat de asemenea intenţia de a achiziţiona F-35 după 2035,,.
    Pana atunci ,,ne dam cu F16”, deja un aparat uzat moral, daca o sa ii iasa pasenta lui Basescu.