Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SMFA are un nou sef

După cum era de aşteptat întâiul navigator al aviaţiei române – cu tot mai puţine avioane -, generalul locotenent Ion-Aurel Stanciu a fost trecut în rezervă. Nu înainte de a fi avansat în gradul de general şi al egala cel puţin la grade pe ministrul apărării.

Biroul de presă al MApN a anunţat că, vineri, 7 ianuarie, în prezenţa ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, s-a desfăşurat, la sediul SMFA, ceremonia de învestire a generalului-maior Fănică Cârnu în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene.

La ceremonie au participat secretarii de stat Viorel Oancea şi Mihail Vasile-Ozunu, şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, generali şi ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, ataşaţi militari din state membre ale
NATO.

În cadrul ceremoniei au fost citite decretul prezidenţial de înaintare a generalului-locotenent Ion-Aurel Stanciu la gradul de general (cu patru stele) şi de trecere în rezervă cu noul grad şi ordinul ministrului apărării naţionale de numire în funcţie a generalului-maior Fănică Cârnu.

A urmat predarea şi primirea comenzii Statului Major al Forţelor Aeriene, a steagului de identificare şi a simbolului continuităţii la conducerea Forţelor Aeriene.

Generalul-maior Fănică Cârnu s-a născut la 5 noiembrie 1955 în localitatea Popeşti, judeţul Vrancea. A absolvit, în anul 1977, Şcoala militară de ofiţeri de aviaţie, specialitatea piloţi. Şi-a început cariera militară îndeplinind funcţia de pilot şi de pilot-şef într-un regiment de aviaţie de vânătoare-bombardament, ocupând succesiv, de-a lungul carierei, funcţii pe linia specialităţii militare şi funcţii la comanda unor structuri din Statul Major General şi Statul Major al Forţelor Aeriene. Până la data de 7 ianuarie a.c., a îndeplinit funcţia de Reprezentant al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE).

Generalul Stanciu i-a succedat în funcţia de şef al SMFA generalului Croitoru în urma scandalului furtului de arme de la Cirogârla. Tot generalul Stanciu e cel care a considerat că soluţia achiziţionării a 24 de avioane F-16 second hand ar fi cea mai bună pentru aviaţia militară a României în condiţiile în care Ţara rămâne fără asigurarea minimei securităţi aeriene.

De acum, pentru Stanciu, urmează pensia nesimţită şi recalcularea ei. Îi urăm succes generalului Stanciu în procesul corect, transparent şi benefic de obţinere a adeverinţelor de salarizare. Şi sperăm că brevetul de navigator pe C-130 Hercules obţinut pe “drumul” Afganistanului îi va fi de folos în noua carieră.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “SMFA are un nou sef”

 1. TONI says:

  STANCIU A FOST DE ACORD CU ACHIZITIONAREA AVIOANELOR AMERICANE, CROITORU NU A FOST DE ACORD SI A ZBURAT DIN FUNCTIE IN URMA ASAZISULUI FURT DE ARME. STANCIU A FOST CEL MAI SLAB COMANDANT AL AVIATIEI. UN BREVET OBTINUT IN URMA INCALCARII GRAVE A UNOR REGULAMENTE MILITARE. DE FAPT NU NE MAI MIRA NIMIC DIN PARTEA GENERALILOR DIN ARMATA ROMANA: CORUPTIE, SLABA PREGATIRE, SEVILISM POLITIC, ONOAREA MILITARA PATATA, CORUPTIE, NEPOTISME, ETC.

 2. brancusi says:

  Cum palaria mea , cea mai inapoiata regiune ROMANIEI da cei mai competenti si vrednici c-dti pt conducerea armatei .
  Numai din ea,frumoasa Moldova ,cu ff mici exceptii.
  Or fi urmasii lui Stefan Cel Mare singuri destepti din tara asta?
  Ce-ar fi atunci ,ca dupa iesirea la pesie sa mearga acasa si sa-i invete pe moldoveni ce-i cu organizarea ,munca,perseverenta.
  Sau sunt numiti pe baza de pile ,rubedenii,cumetrii,etc si n-are nimic cu competenta si egalitatea sanselor ???
  Base ,de asta de ce nu te iei ?sunt de ai tai ?

 3. anti-brancusi says:

  brancusi, daca tu nu stii unde se pune o virgula in propozitie poti avea pretentia ca emiti o judecata de valoare? Fii serios sau macar incearca. Este plina Romania de judecatori ca tine…din pacate.

 4. pensionar militar says:

  Impreuna cu amiralul rezervist (egali in grad cu ministrul oprea) doi “noi” membri de marca ai unpr (de data asta legal)! Un partid solid format din generali….!