Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Smirnov cere suplimentarea trupelor ruse în Transnistria

Preşedintele autointitulatei republici Transnistrene, Igor Smirnov, a solicitat Moscovei suplimentarea contingentului militar desfăşurat pe teritoriul republicii separatiste.


“Am propus Moscovei să suplimenteze efectivele militare la 2.400 de soldaţi şi să desfăşoare o flotilă de elicoptere”, a declarat liderul de la Tiraspol într-o conferinţă de presă.

În 1992, momentul începerii retragerii trupelor ruseşti din Transnistria, contingentul militar rus număra 2.400 de soldaţi. Cinci ani mai târziu, era înjumătăţit la două batalioane, iar în 1998, Rusia şi-a redus efectivele din Transnistria la 500 de soldaţi din Căştile Albastre.

În prezent, forţa de menţinere a păcii din Transnistria are 335 de soldaţi ruşi, 435 de soldaţi moldoveni, 490 de militari transnistreni şi 10 observatori militari din Ucraina.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Smirnov cere suplimentarea trupelor ruse în Transnistria”

  1. contras says:

    Probabil Smirnov se teme de apropierea Moldovei de Romania. Totusi, Transnistria are propriile forte militare si paramilitare, in efective destul de mari, printre ele gasindu-se si batalioanele Dniestr si Delfin, participante la razboiul din abhazia din 1993, precum si alte grupari ca si cazacii.
    Se estimeaza ca la nevoie, Transnistria poate beneficia de cateva zeci de mii de oameni sub arme, majoritatea cu pregatire si disciplina indoielnica.
    Nu e de mirare ca Smirnov cere trupe suplimentare rusesti.