Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sofia: Conferinţa internaţională “Viitorul NATO”

La Sofia se desfăşoară Conferinţa internaţională “Viitorul NATO”. Aceasta marchează aniversarea a 10 ani de la aderarea Bulgariei la NATO şi se desfăşoară sub patronajul şefului statului bulgar.
Conferinţa este organizată de Clubul Atlantic din Bulgaria, Institutul Diplomatic de pe lângă Ministerul de Externe şi Academia Militară “G.S. Rakovski”.
În discursul de deschidere, şeful statului bulgar a declarat:

“2014 este anul în care marcăm 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Astăzi avem convingerea că NATO a schimbat în bine Bulgaria şi întreaga regiune. Să nu uităm niciodată că Balcanii au fost simbolul divizării, al conflictelor etnice şi războaielor; acum oamenii doresc şi se aşteaptă să trăiască în pace şi înţelegere”

Referitor la criza din Ucraina şi la politica dusă de NATO, preşedinţele bulgar a afirmat că “politica Alianţei a fost întotdeauna o sursă de stabilitate. NATO reprezintă o bază care permite consolidarea democraţiei şi garantarea libertăţii şi stabilităţii”.

“Întrebarea esenţială pe care ar trebui să şi-o adreseze politicienii este cum se va reflecta asupra copiilor noştri, a tinerilor, situaţia actuală, dacă închidem ochii referitor la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Trebuie să spunem că primirea noastră în NATO a fost şi în interesul tinerei generaţii. Mulţumesc tuturor politicienilor bulgari care au depus eforturi pentru aderarea Bulgariei la Alianţă. Evenimentele din ultimul timp ne-au demonstrat cât este de importantă o adevărată alianţă. NATO înseamnă toţi pentru unul!”

Privitor la Rusia,Rosen Plevneliev a afirmat că această ţară “este într-adevăr pregătită ca forţă ofensivă militară pentru a-şi pune în aplicare interesele geopolitice”.

Sursa: www.focus-news.net

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Sofia: Conferinţa internaţională “Viitorul NATO””

  1. @RH says:

    Astazi e ziua NATO. S-a infiintat in 1949.

  2. Dani says:

    Nato e creeata de iluminatii perciunati si bancile lor pentru a stapanii lumea Astfel, au ajuns cativa indivizi sa imprumute pe toata lumea. de la banci, corporatii, fermieri, oameni simplii, state.. toata lumea se imprumuta. Chiar cel mai bogat stat din lume (SUA) se imprumuta cateva miliarde zilnic. o nebunie. Intrebarea e de la cine? si de unde are acest cineva bani sa imprumute pe toata lumea? Simplu! NU are. El doar are voie sa creeze bani de fiecare data cand cineva vrea sa se inrobeasca pe viata. El creaza bani pentru cat de mult e dispus cineva sa se inrobeasca. Asta e motivul pentru care valoare banilor scade an de an. Agoniseala ta isi pierde valoarea incontinuu. Acest lucru nu se intampla inainte ca jidanii sa preia controlul sistemului financiar. Te-ai astepta ca statele, care impoziteaza 70% din economie, sa aiba bani; te-ai asteptat ca marile corporatii care produc de zeci de miliarde, sa aiba bani. Dar nu au! bani au doar cei care au voie sa-i tipareasca! Daca 10% din populatie ar intelege lucrul asta, maine ar fi revolutie in toata lumea. Dar din fericire pentru talhari(impropriu numiti elite), majoritatea sunt mai prosti ca o oaie. Si inafara de faptul ca sunt prosti, mai si stau cu gura cascata la tembelizor toata ziua. Informatiile sunt publice; oricine le poate citi. nici macar nu se mai ascund. sunt constienti ca oile au ajuns la un nivel de indobitocire asa de mare, incat nu mai conteaza. De exemplu, cautati dupa “creation of money in modern economy” publicat de banca angliei.

  3. Trifon Gruju says:

    Like.