Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Militari afgani ucişi în friendly fire şi militari ISAF ucişi în Afganistan

Aviaţia ISAF a ucis din greşeală cinci militari ai armatei afgane.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, generalul Mohammad Zahir Azimi, a declarat că incidentul s-a petrecut în provincia Ghazni în timp ce militarii afgani pregăteau o ambuscadă împotriva insurgenţilor. Aviaţia ISAF a deschis focul fără niciun avertisment ucigând 5 militari şi rănind alţi 2.

Purtătorul de cuvânt al ISAF, Josef Blotzm, a confirmat incidentul precizând că e vorba de o problemă de coordonare între comandamentele ISAF şi al armatei afgane. Acesta a transmis din partea generalului Petraeus condoleanţe.

Într-un alt incident, 3 militari ISAF au fost ucişi miercuri într-un atac cu DEI în sudul Afgnaistanului.

Acţiunile violente sunt în creştere în Afganistan chiar dacă au fost dislocaţi mii de militari americani suplimentar.

ISAF încearcă să impună controlul guvernului afgan în partea de sud a ţării, unul dintre fiefurile cele mai puternice ale  talibanilor.

Luna iunie a fost cea mai sângeroasă pentru forţele internaţionale de la declanşarea războiului în 2001, cu 103 morţi, din care 60 de americani.

sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.