Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spania a început retragerea tehnicii şi echipamentelor militare din Afganistan

militari-spanioli-in-Afganistan.-foto-mediafax.jpg

militari spanioli in Afganistan. foto mediafax

Spania a început să retragă tehnică şi echipamente militare folosite în Afganistan. Astfel, vor fi retrase 111 vehicule blindate de tip Lynx şi RG-31,potrivit unui comunicat al Ministerului spaniol al Apărării, citat de EFE şi de AGERPRES.

Aceasta este prima mare operaţiune de retragere a armatei spaniole din cadrul unei misiuni internaţionale de menţinere a păcii.

Se poate spune că reprezintă o provocare, atât sub aspectul amplitudinii şi distanţei de Spania, cât şi în ceea ce priveşte complexitatea planificării.

Pe parcursul lunilor octombrie şi noiembrie se va realiza retragerea tehnicii şi echipamentelor folosite în provincia Badghis, a cărei protecţie a fost încredinţată la 25 septembrie autorităţilor afgane, împreună cu principala bază din Qala i Naw.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Spania a început retragerea tehnicii şi echipamentelor militare din Afganistan”

  1. Dani says:

    Noi mai asteptam sa dea perciunatii ordinul..Asa e cand esti colonie de 2 lei

  2. Cip says:

    Ha?!? “Aceasta este prima mare operaţiune de retragere a armatei spaniole din cadrul unei misiuni internaţionale de menţinere a păcii.”
    Da aia (retragerea) din 2004 din Irak ce a fost? Sa nu-mi spuneti ca A-STAN e de mentinere a pacii si ca Irak nu a fost.
    O fi bine, o fi rau, treaba e ca retragerile astea intempestive nu-ti cresc deloc creditul. Mai ales atunci cand mai bine nu te angajai cu forte acolo. Ca te retragi, well, mai bine taci. Parerea mea….