Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spania îşi încheie misiunea din Bosnia şi Herţegovina

După 18 ani de misiune în Bosnia-Herţegovina (BiH), misiunea spaniolă din Bosnia şi Herţegovina a luat sfârşit.

La misiunea spaniolă din BiH au participat 46.000 de militari spanioli, 23 de militari pierzându-şi viaţa.

Ministrul spaniol al apărării, Carme Chacon, a anunţat, că misiunea a fost îndeplinită, iar cei peste 100 de militari rămaşi şi 34 de agenţi ai Gărzii Civile încep retragerea.

Ministrul Chacon a prezidat luni ceremonia transferului autorităţii misiunii europene celor austriece, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sarajevo. ‘Ceea ce s-a petrecut în Balcani trebuie să ne amintească de faptul că misiunile internaţionale sunt necesare”, a declarat dna Chacon. Ea a precizat că
Spania va continua să participe la misiunea executivă a Uniunii Europene, destinată consilierii autorităţilor locale din Bosnia.

Cu aceeaşi ocazie, a fost ţinut şi un moment de reculegere, în semn de omagiu faţă de militarii spanioli decedaţi în timpul misiunii.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.