Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spaţiul aerian sloven – apărat de avioane Gripen aparţinând forţelor aeriene ungare

Avioane de vânătoare Gripen aparţinând armatei maghiare vor proteja, începând din acest an, nu doar spaţiul aerian ungar, ci şi pe cel sloven. Aceasta, în baza unui acord cu NATO,  potrivit unui comunicat emis de la cabinetul premierului Orban, informează AFP şi AGERPRES.
Operaţiunea are loc în contextul în care, Slovenia – neavând avioane de vânătoare – nu poate îndeplini această misiune, iar Ungaria, a preluat ştafeta de la Italia, şi s-a angajat că, începând cu 2014, va proteja spaţiul aerian sloven.

Astfel, Budapesta va putea participa, începând din 2015, la misiunea  NATO “Baltic Air Policing”.

Ungaria a aderat la NATO în 1999, iar Slovenia a devenit stat-membru al Organizaţiei în 2004, în acelaşi timp cu statele baltice.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.