Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spionaj ca între “fraţi”

Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) a anunţat arestarea a cinci spioni ruşi aparţinând Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB).

Aceştia se aflau sudul Ucrainei, în regiunea Odessa, într-o operaţiune de culegere de informaţii militare de la un cetăţean ucrainean.

“Pe 27 ianuarie, SBU a contribuit la eşuarea unei operaţiuni a agenţilor FSB în regiunea Odessa”, a declarat şeful SBU, Valentin Nalivaicenko.

“Cei cinci agenţi care încercau să obţină ilegal, prin şantaj şi ameninţări, secrete de stat, au fost prinşi în flagrant delict”, precizează Nalivaicenko.

O anchetă pentru spionaj a fost deschisă împotriva organizatorului acestei operaţiuni, un colonel FSB care se află în detenţie, a precizat Nalivaicenko. Ceilalţi patru colegi ai acestuia au fost expulzaţi şi vor avea interdicţie de intrare în Ucraina.

În cursul incidentului, au fost confiscate materiale de spionaj, în special o cameră video ascunsă într-un stilou şi un mini-card de memorie.

Spionii FSB au fost sprijiniţi în operaţiunea de spionaj de un militar al Grupului Operaţional al Forţelor Ruseşti din Transnistria şi de trei ofiţeri FSB.

sursa: Ukrinform

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.