Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spionajul şi politica

egulile spionajului, foto badpolitics

regulile spionajului, foto badpolitics

În ultima perioadă am asistat la o creştere a tensiunilor politice între cele două maluri ale Atlanticului, cum nu credem că a mai fost de mai multe decenii. La o primă vedere cauza ar fi dezvăluirile făcute de tânărul Edward Snowden privind programul PRISM (program de supraveghere electronică început în anul 2007, cunoscut sub numele de cod SIGAD US-984XN), al Agenţie Naţionale de Securitate a SUA (NSA) şi mai ales asupra informaţiilor obţinute de NSA din ţările Uniunii Europene, în primul rând Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia, prezentate în importante publicaţii internaţionale din SUA, Marea Britanie şi Germania.

După cum este foarte bine cunoscut, serviciile de informaţii din ţările democratice sunt subordonate factorului politic, existând create mecanisme de control a structurilor de informaţii, care desigur pot fi permanent perfecţionate.

continuarea pe www.ingepo.ro

 

Corneliu Pivariu

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Spionajul şi politica”

  1. indisciplinatu says:

    ….adica, ca la noi la nimeni. “Serviciilii” raspund NUMAI la comanda “jucatorului” din deal iar cand e vorba de “control”-sanchi, se ocupa (si am vazut cum nu se ocupa) baietii lenesi si total de…”pe langa subiect”, din parlament.
    Trai neneaca!!! Sa tot lucrezi in secu’!!!!