Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Spionii chinezi foarte activi în Marea Britanie

Potrivit cotidianului britanic “The Times”, ofiţeri chinezi, sub acoperire, aparţinând Armatei de Eliberare a Poporului şi ai Ministerului Securităţii Publice, spionează oamenii de afaceri britanici prin oferirea de mici cadouri, în special de stick-uri USB, la forumuri şi târguri comerciale.

Publicaţia citează un raport de 14 pagini al serviciului de contraspionaj britanic – MI5 – în care se arată că micile dovezi de prietenie – de obicei camere foto sau stick-uri USB – conţineau troieni care le permiteau chinezilor să acceseze de la distanţă informaţiile de pe computerul oamenilor de afaceri respectivi.

Potrivit MI5, guvernul chinez “reprezintă una dintre mai importante ameninţări în ceea ce priveşte spionajul la adresa Marii Britanii”.

Documentul descrie cum China a atacat companiile britanice din domeniul apărării, energiei, comunicaţiilor şi de producţie, într-o campanie de hacking concertată.

Raportul susţine că Beijingul a mers chiar mai departe, vizând prin acţiunile sale de spionaj, reţelele de computer şi conturile de email ale companiilor de PR şi ale firmelor de avocatură internaţionale.

sursa: The Times

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.