Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sporuri propuse de MApN pentru solda funcţiei de bază

MApN a propus pentru noua grilă de salarizare introducerea în solda funcţiei de bază a patru sporuri: cel de confidenţialitate (15%), cel de fidelitate (20%), solda de merit (20%) şi indemnizaţia de dispozitiv (25%).
MApN precizează că pentru implementarea noului sistem de salarizare se are în vedere menţinerea sporurilor speciale: condiţii periculoase, condiţii cu grad ridicat de risc, condiţii de pericol deosebit, condiţii vătămătoare, condiţii grele. Acestea se acordă în prezent personalului militar, pentru timpul efectiv lucrat în astfel de condiţii.

“Întrucât la stabilirea drepturilor personalului militar este necesar să se ţină seama de importanţa atribuţiilor ce îi revin în scopul realizării prerogativelor constituţionale, referitoare la apărarea statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, veniturile salariale ale cadrelor militare şi soldaţilor şi gradaţilor, în activitate, trebuie să asigure realizarea unei ierarhii juste, în societate şi în sistem de carieră, în raport cu natura, importanţa, complexitatea şi responsabilitatea funcţiilor îndeplinite de militari, cu vechimea, disponibilitatea, confidenţialitatea şi fidelitatea acestora în asigurarea bunei funcţionări a organismului militar”, apreciază MApN.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Sporuri propuse de MApN pentru solda funcţiei de bază”

 1. urmasul says:

  hai nimeni nu zice nimic?

 2. "aceasta lehamite" says:

  ce sa zic? minciuni si campanie electorala. cica armata nu face politica. corect. dar sefii aia mari ce fac?

 3. mega2005 says:

  In afara soldei de merit toate celelalte sporuri propuse par a avantaja tot cadrele militare din structurile centrale ale ministerului,….poate inca nu am destule argumente dar asa imi “miroase”…
  Vor incepe, la nivelul structurilor centrale, “jongleriile” cu unele din aceste sporuri, respectiv cu cel de confidentialitate si cu cel de fidelitate-mi se pare ca fiind nou introdus-,..nu stiu sper sa nu am dreptate dar mai ganditi-va ca aceste elemente se vor introduce in baza de calcul a pensiilor,…va trebui facuta din nou actualizarea/recalcularea pensiilor aflate in plata si ma intreb….oare nu vor fi iarasi inechitati in recalcularea/actualizarea pensiilor????

 4. OBAMA says:

  ROG SINCER SA REFLECTATI: CE ANUME IL SPERIE PE AMIRALUL MARIN DE A INSISTAT PENTRU SPORUL DE FIDELITATE?
  CONFORM UNOR DATE COMUNICATE VERBAL, DOAR 2 LA SUTA DINTRE MILITARII ARMATEI ROMANIEI STIU CINE ESTE ACUM SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL…

 5. aceasta lehamite says:

  pt.Obama. si aci 2 la suta sunt de la marina.

 6. OBAMA says:

  EXCELENT RASPUNSUL ANTERIOR!

 7. DE CE BAL says:

  Pentru americanul John Obama (aminteste-ti si de ce a scris acum o luna De ce spital): Papagali sunt atat Stanisoara, cat si amiralul Gheorghe Marin – un impostor in fruntea armatei, dupa cum scria cineva pe un forum la Jurnalul National. Pentru ca acest comentariu era extrem de sec si rece, imi permit sa-l redau aici:

  Niciodata armata romana nu a fost asa calcata in picioare de toti neavenitii: basesti, stanisori si marini…Al doilea marinar al tarii – il numesc aici pe nulitatea Armatei, amiralul Marin Gheorghe – (se rascolesc in mormant contraamiralii, viceamiralii pe care Marina i-a dat in ultimii 100 de ani) este primul impostor cu grad de AMIRAL si sef al SMG. Ar fi trebuit sa-si dea demisia inca de anul trecut, cand bugetul apararii a luat-o la vale in jos… Dar el nu are timp de armata, ci numai de interesul personal, inconjurat de niste generali slugarnici, neaparind in public decit pentru a fi umbra lui basescu si a Lui Stanisoara- asa a facut si in Irak si Afganistan si la Miercurea Ciuc. O nulitate de amiral care ameninta prin SMG pe oricine GANDESTE altfel decat el, care se razbuna pe orice ofiter sau general care incearca sa gandeasca, sa vina cu propuneri sau sa emita o idee. Armata nu avea nevoie de acest om (cu litere mici) in fruntea sa, avea un general Ioan Sorin, un general Croitoru Constantin si alti generali care au fost trasi pe margine sau trecuti in rezerva. rar mi-a fost dat sa vad atata ura si razbunare la un om, ca la acest Marin Gheorghe, care numai rau a facut si face armatei. El zice ca este prof.univ. dr, dar este o nulitate, si-a creat titlurile didactice si stiintifice prin intermediul colegilor, prin inselaciune (presa din Constanta stie mai multe) – un obscur profesoras inginer…care nu a comandat nimic in viata lui: un vapor, o brigada, o divizie…s-a cocotat direct in fruntea SMG (nici ca director adjunct al SMG sau sef temporar la SMFN nu a facut nimic, nu s-a distins cu nimic). Pacat!

  Tot pentru Obama: trist este ca nimeni nu stie in cladirea M-100 (banuiesc ca stiti care este…) cine este amiralul Marin. Daca te intalnesti cu el la lift sau pe hol, nu stii cine este… O umbra prin armata, o nulitate, vorba cuiva de pe forum. Ministrul celor 0,2 la suta si cu amiralul celor 2 la suta….Rusine! Rusine!