Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SRI ar fi avertizat, în urmă cu un an, despre activitatea clanurilor mafiote din anumite zone ale ţării

Directorul SRI, George Cristian Maior, a declarat că serviciul pe care îl conduce a trimis informări despre amplificarea activităţii clanurilor mafiote în anumite zone ale ţării. Aceasta, potrivit ziarului Gândul, citat de MEDIAFAX.

“Noi am informat preşedinţia şi organele în măsură să acţioneze pentru stoparea acestui fenomen. Am făcut această informare chiar eu, public, în urmă cu peste un an. Intensificarea activităţii acestor grupuri a fost posibilă pe fondul creşterii fenomenului de corupţie”, a spus Maior.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a confirmat, joi, la TVR 1, răspunzând unei întrebări, că Poliţia s-a transformat într-o instituţie care apără clanuri mafiote, menţionând că în unele judeţe judeţe acest lucru se întâmplă.

Şeful statului a spus că toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informaţii despre situaţia de la Neamţ.

“Despre situaţia de la Neamţ toate structurile guvernamentale responsabile au fost avertizate de unul din serviciile de informaţii. Mai mult, în 2009 Ministerul de Interne era atenţionat că rivalitatea şi disputele dintre grupări, nu le spun clanuri, nu le spun mafiote, se poate tranşa cu arme de foc. Aşa s-a întâmplat. Astfel de semnalări sunt în mai multe judeţe. Mă îngrijorează gradul redus de disciplină care e în Poliţie, mă îngrijorează lipsa de respect a poliţiştilor pentru şefii ierarhici. Vă pot spune că îmi e cunoscută situaţia din câteva judeţe în care subofiţeri, şefi de sindicat, bat cu pumnul în masă la inspectorul şef. Sigur există şi motivaţii, ca cele din Neamţ”, a spus Băsescu.

Oare, “muritorii de rând” ce cred cînd citesc afirmaţiile de mai sus? Că toţi poliţiştii sunt corupţi? Că poliţiştii ar trebui desconsideraţi?

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “SRI ar fi avertizat, în urmă cu un an, despre activitatea clanurilor mafiote din anumite zone ale ţării”

 1. Pedelicius says:

  Astia avertizeaza si tot aveartizeaza. Da’ pana una alta nu am vazut (exceptand maraielile de pe net ale unora sau altora) nici o luare de pozitie la afirmatia lui nenea maior, citez:”…Din punctul nostru de vedere, România are o problemă pe care am semnalat-o mai demult, dar care, datorită unui context indus privind interceptările de telefoane, nu a fost adoptată la nivel de Guvern – context indus privind alte aspecte care sunt fireşti în activitatea serviciilor de informaţii, folosirea interceptărilor pentru prevenirea unor asemenea evenimente – şi mă refer la cartelele telefonice preplătite, care la noi sunt anonimizate, în alte state europene, în toate, de fapt, există obligativitatea înregistrării lor, ca să se cunoască foarte clar numele persoanei ce posedă o asemenea cartelă preplătită, astfel încât din punctul acesta de vedere noi avem o vulnerabilitate…”. De unde a scos-o si pe asta cum ca in toata Ioropa este obligatorie inregistrarea cartelelor pre-pay? Uite cum ne considera, in continuare pe toti niste fraieri pe care sa-i duca cu zaharelul si sa-i abureasca cum vor ei. Am dat doar un citat cu cea mai crasa minciuna scoasa pe nari de un “destept” din astia.

 2. Alex says:

  Nu exisat crima organizata fara acordul autoritatilor. Legea este intentionat facuta permisiva pt mafioti si exigenta pt politisti si oamenii de rand.

 3. lucius says:

  Refuz sa cred ca SRI a informat … inclusiv publicul. Daca ar fi real, in primul rand publicul ar fi stiut (pentruca seful a facut anuntul public), iar acum s-ar fi dat pe post acel anunt.
  Cu alte cuvinte daca se ocupau de astfel de lucruri, nu numai ca se stia, public, dar nici nu aveau loc astfel de evenimente.