Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SRI primeste bani mai multi pentru personal

Intr-o printr-o hotărâre publicată joi în Monitorul Oficial este stipulat faptul ca bugetul SRI va fi suplimentat cu circa 1 milion de euro, pentru cheltuieli de personal. Mai precis guvernul va aloca 4,2 milioane de lei Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate pe 18 mai, banii provin din bugetul pentru acţiuni generale gestionat de Ministerul Finanţelor şi sunt viraţi la bugetul SRI, pentru cheltuielile cu personalul din domeniul ordinii şi siguranţei naţionale.

Pe 9 martie, Guvernul a decis şi suplimentarea bugetelor Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerului Justiţiei cu aproape 36 de milioane de lei, în total, pentru plata majorării contribuţiilor la pensii.

Pentru angajaţii din aceste sisteme, până la adoptarea noii Legi a pensiilor, contribuţia la pensii era de 5%, însă din 2011 s-a majorat la 10,5%, diferenţa fiind acoperită de Guvern prin aceste suplimentări.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.