Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Stănişoară declară ca sporurile restante se vor plăti până la sfârşitul anului

Ministrul interimar al Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, miercuri, că “ministerul a cerut 10 miliarde de lei buget pentru 2010″. Referitor la restanţele rămase de plată pentru militari – aferente lunilor mai şi iunie – a spus că “acestea vor fi plătite până la sfârşitul anului”.
Ministrul Stănişoară a spus că anul acesta ministerul a avut un buget foarte mic şi care nu a permis realizarea tuturor proiectelor propuse.

“Pentru 2010 noi am cerut 10 miliarde de RON, ceea ce reprezintă o majorare de 70%”, a spus Stănişoară.

Pe de altă parte, întrebat dacă ministerul mai are bani să plătească sporurile rămase neachitate aferente lunilor mai şi iunie, ministrul a răspuns afirmativ, precizând că acestea vor fi achitate în acest an.

Secretarul de stat în MApN Aurel Lascu declara, săptămâna trecută, că MApN a cerut suplimentarea bugetului pe 2010 cu circa 70-75%, astfel încât acesta să se apropie de 2% din PIB, adăugând că, în cazul în care nu vor fi fonduri, MApN va trebui să renunţe la o parte din achiziţii.

“Aşa cum ştiţi, toată lumea cere şi Parlamentul hotărăşte. Sper din tot sufletul ca la anul să hotărască bine. Dacă primim această mărire, evident că vom fi capabili să ne onorăm toate restanţele din 2009, pentru că probabil sunteţi la curent că am amânat mult anul acesta pentru la anul şi astfel să ne terminăm contractele deja semnate prevăzute a fi încheiate în 2010″, adăuga el.

Până una alta personalul MApN îşi va lua concediu fără plată (12 zile militarii, 8 zile civilii) lucru care va diminua veniturile acestora semnificativ.
Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Stănişoară declară ca sporurile restante se vor plăti până la sfârşitul anului”

 1. legistul says:

  Angamentul luat la aderare fata de NATO de a asigura minim 2,3 % din PIB pentru bugetul apararii este real?
  Daca da, cum de isi permite un ministru, indiferent cine ar fi acesta, sa propuna un buget care nu respecta angajamentele Romaniei fata de o organizatie internationala?
  Care sunt consecintele in planul imaginii si al credibilitatii tarii pe plan international? Dar pentru institutia militara si securitatea tarii?
  Ce spune legea raspunderii ministeriale? Care sunt consecintele practice pentru acea persoana publica?

  Dar mai conteaza ceva in tara noastra?
  Intrebari fara raspuns…. Poate ne raspunde ministerul poblic….

 2. legistul says:

  Scuze e necesara o corectie…
  Angajamentul…..

 3. un comentator says:

  s-a inteles. Dar este de 2,38 , nu 2,3%!
  dl. vesnic interimar are tupeu! la inceputul acestui an s-a batut cu toata lumea pt. un buget alministerului de 1,3-15% din PIB. Care a fost rectificat inminus de cateva ori. si el n-a obiectat niciodata! Acum lasa impresia ca se bate pt. 2010. Ipocritul! oricum nu vor mai fi ei!

 4. ionica_minune says:

  Stanisoara………un ministru adevarat , daca intelegea rolul si locul unei armate in societate, nu permitea asa ceva, mai ales ca acum se ajunge la concedii fara plata. Sunt curios ce vor face cei care au familii, copii, stau cu chirie sau au rate imense la banci, fara cei 15,5 % in noiembrie si decembrie. Sunt sigur ca pe domnia sa nu-l intereseaza intrucat firmele dumnealui sau ale sotiei produc…..
  II reamintesc dumnealui si domnului care se crede sef al statului major general, precum si domnului Basescu faptul ca, prin lege, militarii NU AU VOIE sa fie asociati sau administratori in firme si nici sa desfasoare alte activitati care contravin statutului de cadru militar. Atunci din ce sa traim onorati domni?
  Ma gandeam deja sa ies la produs pe centura Bucurestiului intrucat banca nu ma asteapta cu cei 500 de euro pe care-i platesc la casa lunar, 2 luni.

 5. bota constantin daniel says:

  va multumim domnule ministru ca dupa ce armata se foloseste de noi (SGV)20 de ani si apoi la virsta de 40 de ani cind nu ne mai angajaza nici dracu ne da afara ca pe niste masele stricate. Incercati si dumneavoastra domnule ministru sa traiti cu 1200 lei cit are un soldat si sa vedeti daca va puteti intretine familia
  Cind e vorba de salari de merit si alte prime intii le dati la smecheri si prosti se uita la luna ca ai lor copii maninca pietre ca doar noi suntem carne de tun stiti doar sa ne trimiteti in teatrele de operatii si sa va mindriti cu noi dar nici pic de recunostinta
  Va multumim domnule ministru