Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“START-2″ prevede o reducere a armelor strategice ofensive fără precedent

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat că noul acord ruso-american asupra dezarmării nucleare, menit să înlocuiască Tratatul START-1, expirat în decembrie anul trecut, prevede o reducere a armelor strategice ofensive fără precedent.

“Acel rezultat la care au ajuns negociatorii (ruşi şi americani) la Geneva permite pentru prima dată în istoria ultimelor decenii un nivel redus al armelor strategice ofensive fără precedent”, a afirmat şeful diplomaţiei de la Moscova, citat de Interfax.

Şeful Statului major general al forţelor armate ruse, Nikolai Makarov, afirma miercuri 17 februarie că noul acord privind dezarmarea nucleară asupra căruia delegaţiile rusă şi americană poartă negocieri de mai multe luni la Geneva este finalizat în proporţie de 97%.

La rândul său, subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor şi securitatea internaţională, Ellen Tauscher, declara tot miercuri că negocierile dintre SUA şi Rusia privind reducerea arsenalelor lor nucleare strategice sunt pe ultima linie dreaptă, dar nu există încă un acord în privinţa “unor principii şi altor elemente”.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.