Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Studenţi de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu luptă cu flăcările în Munţii Lotrului

Incendiu in Muntii Lotrului foto http://www.tribuna.ro

La solicitarea Prefecturii Sibiu, un grup de 44 studenţi şi 3 ofiţeri aparţinând Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, participă la stingerea unor incendii declanşate în zona Munţilor Lotru.

Începând de duminică ora 13.00, cei 47 de militari de la Academia Forţelor Terestre din municipiul Sibiu şi două autocamioane participă la această acţiune alături de ISU Sibiu, pentru transportul materialelor şi la crearea unor obstacole naturale în zona incendiilor, pe raza localităţilor Tâmpa, Ocolul Silvic Valea Frumoasei, respectiv localitatea Râu Sadului – Vârful Buceciu.

În incendiile din Munţii Lotrului, 2 arii aflate la peste 15 km una de alta, au fost afectate peste 60 de hectare de pădure şi vegetaţie care s–au făcut scrum. Pe alocuri flăcările în zona şoselei Transalpina au fost de peste 30 de metri în zona pădurii de brad. Potrivit reprezentaţnilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), cauza cea mai probabilă a incendiilor a fost o mână criminală. Ambele incendii au fost stinse, dar echipaje de pompieri au rămas în zonă pentru că există posibilitatea reapariţiei unui focar momentan acoperit cu pământ.

sursa:  Tribuna; mapn.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Studenţi de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu luptă cu flăcările în Munţii Lotrului”

 1. indisciplinatu says:

  De cand s-a facut drumul era de asteptat sa se intample o chestie de genul asta.
  Toata vara s-au preumblat romansii nostri pe Transalpina, a fost plin netul de imagini care mai de care mai incitante.
  Probabil vreun manelist baut a facut focul unde nu trebuie sau a uitat sa-l mai stinga, plus mizeria care a lasat-o pe acolo,…si uite asa s-a pus de o palalaie romaneasca…intrebarea mea e insa alta…ce sa faca studentii de la ATU acolo???
  Nu s-au dus acolo macar cu 4-500 de studenti…dar probabil nu mai exista atatia prin scoala….cred ca ar fi mai buni cei activi din MApN luati cu “arcanul” pe filiera indirecta!!!

 2. Bure Bista says:

  Oare cum sa fie trecuta actiunea studentilor in programa: plutonul in lupta cu flacarile in teren muntos impadurit.

  Rau a ajuns armata daca nu are cativa militari sa stinga un incendiu si isi trimite studentii.

  Felicitari studnetilor AFT. Sunteti continuatorii traditiilor castigate in UM01512: culesul porumbului la Daia, stransul merelor la Nocrih, lupta cu cartofii cei rebeli, sau muratul verzei la Miercurea Sibiului.

 3. indisciplinatu says:

  pt burebista
  Mi-ai citit oarecum gandurile inainte sa-mi dau parerea cu privire la subiect,…era sa spun cam aceleasi lucruri!!!!
  In plus, cred ca si celelalte “indicative” faceau acelasi lucru…UM 01473, UM 01080, UM 01606!!!