Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA a amânat efectuarea unui test cu racheta balistică intercontinentală Minuteman3

SUA a anunţat că a amânat efectuarea unui test cu racheta de tip Minuteman 3, o rachetă balistică intercontinentală cu focos nuclear, care urma să fie efectuat săptămâna viitoare la baza aeriană Vandenberg, în California.
Probabil, testul va avea loc în luna mai, 2013.

Potrivit unui oficial american din cadrul Departamentului Apărării, secretarul Chuck Hagel a decis această amânare pentru a evita ca testul “să fie considerat un factor ce amplifică criza din Peninsula Coreea”.

“Vrem să evităm o percepţie negativă sau o interpretare greşită în acest moment”, a adăugat acest oficial, precizând totuşi că Statele Unite  vor continua testarea rachetelor lor balistice intercontinentale, în vederea asigurării unui arsenal fiabil şi eficient”.

Coreea de Nord, care a instalat a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est,a ameninţat că va efectua lovituri, inclusiv nucleare, împotriva unor obiective americane.

Majoritatea guvernelor străine vizate au sugerat că nu intenţionează să îşi retragă personalul de la Phenian imediat, inclusiv cele şapte state membre UE prezente în Correa de Nord (Germania, Marea Britanie, Suedia, Polonia, România, Cehia şi Bulgaria).

Sursa: RIA Novosti, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA a amânat efectuarea unui test cu racheta balistică intercontinentală Minuteman3”

  1. szilard says:

    De instalat, au instalat nord-coreenii o a-2-a racheta, dar racheta lansata trebuie sa si ajunga in SUA, ceea ce este imposibil.