Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA – amendament pentru interzicerea utilizării fondurilor pentru operaţiunile militare din Libia

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat pe 13 iunie, un amendament vizând interzicerea utilizării fondurilor pentru operaţiunile militare americane din Libia.
Numeroşi congresmeni americani şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui Barack Obama de a trece peste aprobarea Congresului referitoare la declanşarea operaţiunilor militare în luna martie şi de a le continua după termenul legal de 60 de zile.

Ei invocă o lege federală, “War Powers Act”, din 1973. Această lege prevede faptul că puterea preşedintelui poate fi controlată în contextul în care acesta angajează Statele Unite într-un conflict armat, fără consimţământul Congresului.

“Nici unul dintre fondurile disponibile în acest proiect de lege nu poate fi utilizat cu încălcarea “War Powers Act”, precizează textul adoptat luni seara de membrii Camerei Reprezentanţilor, prezentat de democratul Brad Sherman, potrivit MEDIAFAX.

Aceeaşi măsură, prezentată într-un alt proiect de lege, pentru finanţarea securităţii interne, a eşuat la 2 iunie.

Congresmenii urmează să adopte legea de finanţare în ansamblul, iar măsura trebuie să fie aprobată şi de Senat.

Pe de altă parte, Camera Reprezentanţilor a adoptat recent o Rezoluţie care îi cere preşedintelui să prezinte în termen de 14 zile un raport detaliat privind intervenţia militară.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.