Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA ameninţă cu retragerea militară totală din Afganistan, la sfârşitul lui 2014

SUA ameninţă cu retragerea militară totală din Afganistan, la sfârşitul lui 2014. Aceasta, în condiţiile în care Acordul negociat în această perioadă cu conducerea afgană a intrat într-un impas.

Preşedintele Hamid Karzai a cerut o amânare pentru semnarea Acordului, care ar autoriza “o superputere să deţină baze militare pe teritoriul Afganistanului”.

“SUA avertizează că vor începe să pună la punct retragerea tuturor militarilor americani din această ţară după 2014 dacă până la sfârşitul acestui an nu va fi semnat Acordul de securitate negociat între cele două părţi”, a declarat consilierul preşedintelui Obama pe probleme de securitate naţională, Susan Rice.

Aceasta a făcut o vizită în Afganistan şi s-a întâlnit cu preşedintele Hamid Karzai, care a decis să ignore recomandarea Marii Adunări Tradiţionale Afgane, Loya Jirga.

Loya Jirga s-a pronunţat pentru semnarea Acordul de securitate în acest an.

Susan Rice i-a transmis lui Karzai că “SUA sunt pregătite să parafeze acordul în următoarele zile, însă liderul afgan a făcut noi solicitări şi a anunţat că nu este încă gata să semneze acordul.

Sursa:RRA

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “SUA ameninţă cu retragerea militară totală din Afganistan, la sfârşitul lui 2014”

 1. De ce avem atatia porci? says:

  Isi iau si slugile cu ei cand parasesc Afganistanul..?Stiti voi care ,alora carora le impun un guvernator tradator de tara le vand armament expirat si ruginit la preturi grase , le polueaza apa si pamantul si le injecteaza deseuri in pamant [557 de subst. .toxice si radiactive] pentru a le pradui gazele de sist…

 2. De ce avem atatia porci? says:

  Acom si rusii de la Gazprom fac la fel in perimetrul baile Felix printr-o firma fantoma a Gazprom .Parca e un concurs blestemat …Cine otraveste mai mult solul si apa coloniei pentru a pradui gratis gazele de sist si petrolul unei colonii aflate in deriva condusa de politicieni fara scrupule tradatori de tara .Iar romanii au uitat de imnul care le spune DESTEAPTA ODATA ROMANE ca e deja prea tarziu.

 3. 6x6 ! says:

  Polonia ia măsuri de rezistență începând cu 2014, după ce Ucraina a renunțat la Uniunea Europeană.

  După ce Ucraina a renunțat la UE, Polonia ia măsuri pentru rezistențăPolonia va începe din 2014 exploatarea comercială a gazelor de șist. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul adjunct pentru Mediu, Piotr Wosniak, citat de AFP, potrivit Agerpres.
  3 hours ago · Like

 4. gogosi says:

  Polonia daca va face exploatarea gazelor de sist [desi ma indoiesc pana acum doar a amenintat Gazprom pentru a obtine un pret mic la gaze ,adica jumatate cat da Romania politicienilor corupti si tradatori] o va face doar intr-o zona nepopulata exact ca SUA care si-a distrus habitatul natural si-a infectat apa pentru extragerea gazelor de sist doar in zone nepopulate[in desert]Romania si-a umplut tara de perimetre de extractie [in cele mai frumoase statiuni ,zone populate,ceea ce inseamna genocid ,otravirea culturilor agricole si colaps economic ] Asta fara sa castige nimic decat distrugere si pierderi [redevedenta de maxim 6% reprezinta o bataie de joc [Polonia are redevedente de 82% iar Norvegia de 89% sau partipacipatiuni ale STATULUI de minim 51%]Oricum toate tarile normale la cap au interzis prin lege gazele de sist..Prefera sa le cumpere de la Gaprom,Exxon sau Gazprom care le extrage gratis din colonii ca a noastra.

 5. indisciplinatu says:

  Titlul articolului e de-a dreptul hilar…adica, SUA AMENINTA retragerea totala (wtf??) din Afganistan???
  Mai nimerit era SUA, INCAPABILA,”nervoasa” SI SECATUITA DE RESURSE, INTELEGE CA A PIERDUT SI EA (CA SI RUSIA)”PARTIDA”CU Afganistanul si intelege sa se retraga RUSINOS din aceasta tara!!!