Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA are în sfârşit un secretar al Apărării

Chuck Hagel foto wikipedia

După o dispută legislativă complicată, Senatul american l-a confirmat definitiv pe Chuck Hagel în funcţia de secretar al Apărării.

Candidatul propus de Barack Obama a beneficiat de 58 de voturi pentru şi 41 împotrivă după ce minoritatea republicană a acceptat anterior să renunţe la blocaj.

Hagel de 66 de ani va putea fi investit în funcţie miercuri 27 februarie, înlocuindu-l pe Leon Panetta.

Opţiunea lui Obama pentru Hagel a suscitat o bătălie legislativă rară în Congres. În general, candidaţii pentru posturi de secretar sunt aprobaţi cu o majoritate largă. Republicanii i-au reproşat lui Hagel, un fost senator republican, declaraţii făcute în trecut despre influenţa grupului de “lobby evreiesc” la Washington sau despre oprtunitatea consolidării sancţiunilor împotriva Iranului. Hagel i s-a opus lui George W. Bush şi partidului în privinţa Războiului din Irak.
Chuck Hagel a prezentat scuze pentru declaraţiile despre grupul de “lobby evreiesc”, dar nu a reuşit să îşi convingă foştii colegi că ar fi la fel de ferm în privinţa Iranului. John McCain apreciază că fostul său coleg nu este, pur şi simplu, calificat pentru post.

sursa: The Guardian

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.