Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA au oferit pentru instruire un Sistem Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS) Armatei române

Sistem PGSS care supravegheaza frontiera SUA-Mexic foto Gary Mortimer

Guvernului SUA a oferit Armatei României un Sistem Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS) necesar pentru instruirea militarilor în ţară dar care ulterior vor deservi astfel de instalaţii în teatrul de operaţii Afganistan.

Instruirea militarilor români va începe în iunie 2012, la o unitate a Forţelor Terestre de la Buzău. Programul de instruire de la Buzău va continua să fie finanţat de Guvernul Statelor Unite pentru militarii români care participă la misiunea ISAF.

Sistemul Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS), include baloane cu senzori ancorate fie prin cablu, fie pe structuri verticale. Sistemul aerostat şi programul de instruire pregătesc dislocarea în Afganistan a militarilor români care vor deservi sisteme PGSS în sprijinul misiunii NATO. Acest sistem, care poate fi instalat şi dislocat rapid, întăreşte capacităţile de supraveghere şi recunoaştere şi furnizează comandanţilor o cât mai completă imagine a câmpului de luptă, pentru a proteja militarii de dispozitivele explozive improvizate (IED) şi de alte atacuri din partea insurgenţilor.

“Acest sistem de instruire va fi transferat Forţelor Armate ale României de către Forţele Armate ale Statelor Unite în sprijinul angajamentului continuu al României pentru securitatea militarilor americani, români şi altor militari NATO dislocaţi în Afganistan”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA citat de MEDIAFAX.

Anterior, instruirea militarilor români care operau PGSS era realizată numai în Statele Unite şi necesita deplasarea acestora în SUA înaintea dislocării.

Tot prin intervenţia Ambasadei SUA la Bucureşti militarii români dislocaţi în Afganistan beneficiază de folosirea a aproximativ 100 de vehicule americane de tipul MRAP, necesare pentru protecţia militarilor care execută misiuni de luptă.

sursa: comunicat de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “SUA au oferit pentru instruire un Sistem Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS) Armatei române”

  1. indisciplinatu says:

    …adica, luati pe “moka”,..ca sa nu plecati si voi din Afghanistan, cum pleaca “altii”(Franta)…stim ca sunteti saraci, platim tot!!!!

  2. Bozo says:

    bine zici