Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA au suplimentat numărul de portavioane din zona Golfului Persic

USS Enterprise (CVN-65) foto wikipedia

US Navy a anunţat că a dislocat în Golf al doilea portavion cu propulsie nucleară “USS Enterprise” care s-a alăturat grupului aeronaval de atac “Abraham Lincoln”.

Potrivit declaraţiilor comandantului Flotei a 5-a americane, cu baza în Bahrein, amiralul Derrick Frost, este a patra oară într-un deceniu când Marina SUA deţine două portavioane care operează simultan în regiune.

Derrick Frost a precizat că cele două portavioane vor acorda sprijin operaţiunilor militare americane din Afganistan şi eforturilor împotriva pirateriei din largul coastelor somaleze şi Golful Aden.

Portavioanele vor patrula, de asemenea, pe rutele petroliere strategice din Golf pe care Iranul ameninţă că le va închide ca măsuri de retorsiune împotriva sancţiunilor economice impuse Teheranului.

Amiralul Frost a specificat în conferinţa de presă că misiunea celor două portavioane este una de rutină prezenţa lor nefiind determinantă de o ameninţare specifică.

După finalizarea misiunii USS Enterprise va fi retras din activitate.

sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.