Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA au testat cu succes sistemul antirachetă THAAD

Lansator THAAD foto the national interest

Lansator THAAD foto the national interest

Agenția americană de apărare antirachetă,a anunțat, că sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) a doborât cu succes o țintă în cursul unui  test. Testul a avut loc în Kodiak, Alaska și a interceptat o rachetă balistică lansată din nordul arhipelagului Hawaii.

THAAD este destinat pentru oprirea rachetelor balistice cu rază intermediară de acțiune (IRBM), similare cu cele dezvoltate de către  Coreea de Nord.

Pentru apărarea împotriva rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), SUA se bazează pe un alt sistem antirachetă, GMD (Ground-based Midcourse Defense).

Acest test a fost planificat în urmă cu câteva luni, importanța acestuia crescând semnificativ după lansarea rachetei balistice de către Coreea de Nord în data de 4 iulie a.c. .

Potrivit  unor oficiali americani, sistemul terestru menit să intercepteze rachete balistice cu rază scurtă,medie si intermediară(IRBM), a fost primul efectuat cu succes.

Dragoș Andra, InfoMondo Militar

Surse: The Atlantic

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.