Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA cer Franţei să-şi suplimenteze efectivele din Afganistan cu 1.500 de militari

Potrivit cotidianului Le Monde, oficiali americani au cerut Franţei să îşi suplimenteze contingentul militar din Afganistan cu 1.500 de militari.

Cererea a fost formulată în cadrul unei conversaţii telefonice între secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi seful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner.

Întrebat despre aceste informaţii, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bernard Valero, a declarat că “nu doreşte să răspundă”.

Casa Albă a declarat că Barack Obama i-a sunat în aces sens, luni, pe principalii săi aliaţi în Afganistan, printre care şi omologul său francez, Nicolas Sarkozy solicitând suplimetarea efectivelor aliate din Afganistan astfel: Germania 2 000, Franţa 1 500, Italia 1 500, Marea Britanie 1 000.

Bernard Kouchner şi Hillary Clinton se vor afla joi seara şi vineri dimineaţa la Bruxelles pentru o reuniune ministerială a NATO. Statele Unite vor cere din nou cu acest prilej întăriri militare din partea aliaţilor europeni.

Până în prezent, Franţa a refuzat să îşi suplimenteze contingentul din Afganistan, în prezent dispunând de 3.750 de militari şi 150 de jandarmi. “Nu se pune niciun moment problema de creştere a efectivelor noastre”, precizase joi ministrul francez al Apărării, Herve Morin.

Preşedintele american, Barack Obama, se va pronunţa marţi, la Academia Militară West Point, asupra unei noi strategii pentru Afganistan care va include o suplimentare a trupelor americane şi un calendar de retragere din Afganistan.

sursa: Le Monde

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.