Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA cere europenilor mai mulţi bani şi oameni pentru Afganistan

În cadrul unei conferinţe susţinute la Berlin, reprezentantul permanent al Statelor Unite la NATO, Ivo Daalder, le-a cerut europenilor să contribuie cu fonduri şi oameni ăn Afganistan.

Declaraţia a fost făcută miercuri 01 iulie, acesta afirmând “Statele Unite îşi asumă prezenţa (…), Europa şi Germania pot şi trebuie să facă mai mult”. “Trebuie să continuăm intărirea trupelor trimise, pentru alegerile din Afganistan”, a continuat oficialul, precizând că americanii au prevăzut să finanţeze numai 7,5 din cei 19 miliarde de dolari necesari anual trupelor afgane, începând din 2010.

Secretarul general al NATO a precizat recent că vor fi mobilizaţi între 8.000 şi 10.000 de soldaţi suplimentari în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în condiţiile în care pe 20 august vor avea lor alegerile prezidenţiale. Cei aproximativ 61.000 de soldaţi ai forţelor NATO trebuie să asigure securitatea în zonă, în condiţiile în care violenţele provocate de rebelii afgani sunt tot mai numeroase.

România îşi va majora numărul militarilor trimişi în Afganistan; “faţă de forţele dislocate în prezent, vom avea o creştere de 108 militari în 2010, astfel încât batalionul din regiunea Zabul să poată să îndeplinească toate tipurile de misiuni pe care le primeşte”, declara Preşedintele Traian Băsescu.

sursa: HotNews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “SUA cere europenilor mai mulţi bani şi oameni pentru Afganistan”

  1. OBAMA says:

    Pentru America, Germania face cat… Europa, ca forta economica. Asa ca diferenta dintre 19 miliarde de dolari necesari si 7,5 ar fi de completat de “Europa si Germania”. Daca alegerile din august vor fi castigate de oficialii actuali din Kabul. Unii cu banii, altii cu trupele in teren. Basescu a marcat inteligent momentul cu sedinta CSAT. Geoana cu visele, iar Crin cu indecizia…

  2. Schwartzkopff says:

    2-0 pentru Base!!!