Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA continuă atacurile cu avioane fără pilot

Militarii americane au continuat seria atacurilor cu avioane fără pilot împotriva unor locaţii ale insurgenţilor din nord-vestul Pakistanului, provincia Waziristanul de Sud, aflată la graniţa cu Afganistanul.

În cele două atacuri cu rachetă semnalate de unul din serviciile de informaţii pakistaneze au fost ucişi cel puţin opt prezumtivi insurgenţi.

La finalul săptămânii trecute, americanii au executat un alt atac american cu rachetă, declanşat cu ajutorul unui avion teleghidat asupra unui prezumtiv adăpost subteran al talibanilor s-a soldat cu moartea a doisprezece rebeli.

Din august 2008 şi până în prezent, aproape 1000 de persoane au fost ucise în regiune, în cursul a peste 100 de raiduri executate cu avioane teleghidate, între victime numărându-se şi lideri islamişti importanţi.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.