Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA decise să apere strâmtoarea Ormuz

Strâmtoarea Hormuz

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat că SUA nu au luat măsuri pentru a-şi consolida dispozitivul militar în regiunea strâmtorii Ormuz deoarece sunt “total pregătite să facă faţă” unei eventuale închideri a strâmtorii de către Iran.

“Am păstrat întotdeauna o prezenţă importantă în această regiune pentru a fi clar că vom face tot ce este posibil pentru a menţine pacea în această parte a lumii”. “Continuăm să ne pregătim pentru orice eventualitate, dar nu luăm nici o măsură specifică în acest stadiu pentru a face faţă situaţiei. De ce? Pentru că suntem total pregătiţi astăzi să facem faţă situaţiei”, a precizat Panetta.

Două portavioane americane sunt mobilizate în apropierea Golfului şi zeci de mii de militari sunt staţionaţi în Orientul Mijlociu.

Panetta a declarat în urmă cu câteva zile că închiderea strâmtorii Ormuz, strategică pentru transportul de petrol, ar constitui o “linie roşie” pentru Washington.

Teheranul, la rândul său, afirmă că are capacitatea de a închide strâmtoarea.

Secretarul Apărării a asigurat pe de altă parte că există “canale de comunicare” cu Teheranul, pe care nu le-a precizat, şi că Washingtonul le-a folosit.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.