Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA decorează militari români

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, va acorda Medalia „Steaua de Bronz” unui numar de doi militari români care au murit în Afganistan în anul 2009.

Cei doi militari au facut parte din forţa operaţională româno-americană din Zabul.

Ceremonia militară va avea loc miercuri 27 decembrie, începând cu ora 11, în cazarma Batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, judetul Prahova (Str. Rasnoavei nr. 1)

Maiorul (post-mortem) Iuliu-Vasile Unguraş, din cadrul Batalionului 21 Manevră, va fi medaliat cu distincţia „Steaua de Bronz” pentru servicii excepţionale în calitate de conducător al plutonului din batalionul românesc, în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate.

Sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Chira, din cadrul Batalionului 21 Manevră, va fi medaliat cu distincţia „Steaua de Bronz” pentru servicii excepţionale în fruntea detaşamentului din batalionul românesc, în cadrul Operaţiunii Enduring Freedom.

Acordarea medaliilor membrilor famililor celor doi soldaţi va fi precedată de o ceremonie de comemorare, care va include dezvelirea unui monument înălţat de militarii români în curtea cazărmii din Predeal şi închinat memoriei eroilor Batalionului 21 Vânători de Munte care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii.

La ceremonie vor lua parte membri ai familiilor celor doi ofiţeri medaliaţi.

Medalia „Steaua de Bronz” este o distincţie militară individuală, a forţelor armate ale SUA, acordată pentru curaj, acte de merit sau serviciu meritoriu.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.