Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA deschise la discuţii legate de staţionarea armelor nucleare tactice în Europa

Subsecretarul de stat american pentru Eurasia, Philip Gordon, a declarat că negocierile legate de reducerea arsenalului nuclear tactic din Europa trebuie să se facă prin negocieri între NATO şi SUA dar ţinând cont de existenţa arsenalului nuclear tactic rusesc din Europa.

El a precizat că NATO şi SUA sunt dispuse la un schimb de informaţii pe chestiunile legate de armele nucleare tactice din Europa, dar Alianţa îşi va păstra potenţialul nuclear.

“Cu privire la armele nucleare tactice, poziţia noastră a rămas neschimbată. SUA sunt convinse că NATO trebuie să dispună de un potenţial nuclear, atât timp cât arma nucleară există. Însă vrem să rezolvăm problemele legate de armele nucleare tactice din Europa. Umbra ogivelor ruse desfăşurate în Europa trebuie de asemenea dezbătută”, a explicat el.

SUA şi-au anunţat deja intenţia de a demara astfel de negocieri, subliniind că ele nu vor fi însă posibile decât cu participarea “aliaţilor europeni”.

sursa:  WREPORTER.com

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.