Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA, despre afirmaţiile lui Medvedev şi despre scutul antirachetă

Cum era firesc, SUA şi-a spus punctul de vedere vis-a-vis de afirmaţiile preşedintelui rus, Medvedev. Americanii nu vor aduce nicio modificare planului de instalarea a scutului antirachetă al NATO din Europa. SUA a negat că sistemul de apărare antirachetă din Europa ar viza atacarea Rusiei.

“Sistemele antirachetă a căror desfăşurare este prevăzută în Europa nu ameninţă şi nu vizează descurajarea strategică a Rusiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale a SUA, Tommy Vietor.

“Nu ne vom modifica şi nu vom limita în niciun fel proiectele de desfăşurare a apărării antirachetă”, a adăugat oficialul american.

Rusia s-ar putea retrage din discuţiile referitoare la controlul armamentelor în cazul în care SUA îşi vor continua proiectul de scut antirachetă din Europa, a declarat în urmă cu o zi preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Medvedev a ameninţat cu desfăşurarea unor rachete nucleare Iskander în enclava Kaliningrad.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA, despre afirmaţiile lui Medvedev şi despre scutul antirachetă”

  1. sorin says:

    Rusii stiu foarte bine ca scutul antiracheta este un sistem defensiv insa ii deranjeaza prezenta militara americana in vecinatatea tarii lor, asa ca papa c…