Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA deţin 5.113 încărcături nucleare

Departamentul american al Apărării a anunţat luni că SUA deţin 5.113 încărcături nucleare în arsenalul lor, precum şi mai multe mii de alte ogive scoase din uz care aşteaptă să fie distruse.

Această informaţie este făcută publică pentru prima oară, Washingtonul considerând până în prezent această informaţie ca fiind strict secretă.

Potrivit unui înalt responsabil al Pentagonului, cifra anunţată reprezintă o diminuare cu 75% în raport cu cea din anul 1989.

Informaţia a fost făcută publică în timp ce secretarul de stat Hillary Clinton susţinea un discurs la deschiderea conferinţei dedicate Tratatului de neproliferare nucleară (TNP), la sediul Naţiunilor Unite din New York.

Potrivit noului tratat START, Moscova şi Washingtonul prevăd reducerea numărului ogivelor lor nucleare la 1.550 fiecare.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA deţin 5.113 încărcături nucleare”

  1. cocorul says:

    Dupa cum sunt exprimate opiniile pentru aceasta stire, se vede ca nu prezinta interes. Probabil ca distrugerea unor arsenale se face pentru a se reimprospata stocul. In aceasta era a crizei mondiale in care ne aflam, care stat cu puteri nucleare isi permite sa nu aiba o riposta pentru un eveniment care s-ar putea produce oricand in viitor? Mai ales ca sunt noi state care au si ei cutitul in mana. Din contra, mijloacele de distrugere in masa vor fi si mai mult dezvoltate, pentru ca in caz de atac, sa poaata fi contracart. Sunt din ce in ce mai multe semne ca intr-un viitor apropiat omenirea se va linisti prin cateva “mici” razboaie regionale atomice. Poate fi sfarsitul crizei?