Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA dislocă trupe în Africa Centrală

Zona in care vor opera militarii americani

La sfârşitul săptămânii trecute, Casa Albă a anunţat că primele unităţi de consilieri militari americani vor ajunge în Uganda în data de 19 octombrie, “având toate echipamentele necesare”.

SUA vor disloca aproximativ 100 de consilieri americani în regiune din care o parte în regiunea din sudul Sudanului, Republica Centrafricană şi Republica Democratică Congo.

Principala misiune a militarilor americani este, potrivit declaraţiilor administraţiei SUA, furnizarea de asistenţă în combaterea grupării extremiste “Armata de rezistenţă a lui Dumnezeu”,  una din cele mai sângeroase mişcări de gherilă de pe continentul negru, precum şi capturarea liderului acesteia Joseph Kony.

Unii analişti consideră că aceşti “consilieri” fac parte de fapt din froţele speciale. Casa Albă a subliniat că militarii americani ‘nu vor participa la ostilităţi’ cu excepţia cazurilor de autoapărare. Unii comentatori întrevăd în această mişcare o încercare de apărare a intereselor petroliere ale SUA în zonă.

sursa: ABC News

Etichete: , , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.