Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA evaluează posibilităţile de lovire a Siriei

usmilitaryforces

Dispozitivul SUA din Orientul Mijlociu

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a anunţat că Preşedintele Barack Obama evaluează răspunsul pe care trebuie să-l dea SUA în faţa folosirii armelor chimice în Siria. Sunt convocaţi consilierii din echipa sa de securitate şi lideri ai statelor aliate. Deocamdată nu s-a luat o decizie şi nici nu s-a hotărât un termen limită pentru aceasta.

“Vorbim despre un răspuns clar în faţa unei violări clare a normelor de drept internaţional”, a precizat Carney.

Anterior Secretarul de Stat, John Kerry, a declarat că, potrivit informaţiilor pe care SUA le-au obţinut până în prezent, folosirea armelor chimice de către armata siriană este “incontestabilă”. Totodată, şeful diplomaţiei americane a acuzat regimul sirian că încearcă să distrugă dovezile atacului cu arme chimice de săptămâna trecută pentru a îngreuna misiunea echipei de experţi trimisă de ONU la faţa locului, care a adunat luni primele eşantioane de pe teren.
De asemenea, adjunctului purtătorului de cuvânt la Departamentului de Stat, Marie Harf, a declarat că responsabilii din sectorul securităţii pregătesc posibilele opţiuni pe care le vor înainta spre analiză preşedintelui Barack Obama. “Ei ştiu că este ceva urgent, dar nu există un termen limită”, a precizat ea.

SUA au în regiune un impresionant dispozitiv militar de lovire atât din baze situate în Orientul Mijlociu, Turcia şi Europa cât şi de pe mare.

sursa: France Press, Reuters, AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.