Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA îşi va mări dispozitivul naval din Pacific

USS Essex foto wikipedia

În conformitate cu noua strategie de apărare a SUA, acestea îşi vor mări numărul de nave de luptă dislocate în Asia de Sud şi Sud -Est.

Acest lucru va fi făcut pentru a contrabalansa creşterea influenţei Chinei în regiune.

Într-un raport al Congresului american se arată că Pentagonul îşi va spori prezenţa navelor de război în Pacific pentru a contrabalansa influenţa în creştere a Chinei. “Activităţile recent e chineze în Marea Chinei de Est şi în insulele din Pacific arată că miza creşte foarte mult în Asia de Sud şi Sud-Est. SUA trebuie să echilibreze balanţa de putere în aceste zone”, se arată în raport.

Într-o prima fază, Marina SUA ar trebui să relocheze din Atalantic Grupul 2 de Luptă Amfibiu pentru a răspunde nevoilor Corpului Puşcaşilor Marini dar şi un submarin de atac în zona Insulelor Guam.

Se estimează că problema pentru SUA este reducerea de 1.000 de miliarde de dolari a bugetului de cheltuieli militare pentru următorul deceniu.

Marina SUA va trebui să aştepte un vot pozitiv în Congres care să le permită să facă cheltuileile expuse mai sus.

sursa: Bloomberg

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.