Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA: militarii care admit că sunt homosexuali în cadrul unor discuţii private nu vor fi daţi afară din armată

John McHugh, subsecretar în cadrul Pentagonului, a dat asigurări că militarii care admit că sunt homosexuali în cadrul unor discuţii private nu vor fi daţi afară din rândul forţelor armate, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

McHugh a apreciat că asemenea sancţiuni ar fi contrare directivelor date de secretarul american al Apărării, Robert Gates, care a ordonat serviciilor sale să poarte o “discuţie cinstită şi deschisă” privind legea care impune militarilor homosexuali să nu îşi dezvăluie orientarea sexuală, sub ameninţarea pedepsei cu excluderea din armată. Preşedintele Barack Obama doreşte abrogarea acestei legi.

“Am discutat cu bărbaţi şi femei în uniformă care mi-au spus că sunt homosexuali şi care mi-au prezentat opinia lor” asupra impunerii homosexualilor şi lesbienelor care servesc în armată să păstreze tăcerea asupra orientării lor sexuale, a declarat McHugh.

În acest context, “pare contraproductiv” să fie excluşi din rândul forţelor armate, a declarat el, precizând că nu este vorba despre un consemn oficial, ci de o opinie personală.

Pentagonul a efectuat o analiză a acestei legi, datând din 1993, numită “nu întreba, nu spune” (“don’t ask, don’t tell”), pentru a încerca să afle care ar fi efectele abrogării acesteia.

Rezultatele acestui studiu sunt aşteptate până la sfârşitul anului.

Aşteptând rezultatele, secretarul american al Apărării a anunţat recent măsuri care complică excluderea militarilor, în vederea aplicării “mai juste şi mai corecte” a legii în vigoare.

Între alte măsuri, terţe părţi care furnizează infromaţii asupra orientării sexuale a unui membru al forţelor armate vor fi nevoite să depună jurământ, o măsură care vizează descurajarea colportării unor zvonuri sau denunţul cu intenţia de a face rău.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.