Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA mulţumeşte României pentru suplimentarea trupelor în Afganistan

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a mulţumit la Londra, României, Marii Britanii, Italiei şi Germaniei pentru că au anunţat suplimentarea efectivelor militare în Afganistan.

Totodată, ea a adresat mulţumiri şi unor state ca Rusia, Kazahstan şi Uzbekistan, pentru faptul că acordă dreptul de survol şi asistenţă pentru tranzit.

Salutând “rezultatele cooperării la nivelul comunităţii internaţionale în privinţa mai multor aspecte importante”, Hillary Clinton a subliniat că, “în pofida importanţei misiunii militare internaţionale din Afganistan, obiectivele nu pot fi atinse doar cu ajutorul forţei”.

În context, ea a menţionat enunţarea, la mijlocul lunii ianuarie, a Strategiei americane de Stabilizare Regională pentru Afganistan şi Pakistan, al cărei obiectiv este “susţinerea eforturilor afgane pentru transformarea şi consolidarea societăţii din această ţară şi asigurarea securităţii ei”.

“Scopul este existenţa unei strategii iniţiate şi asumate de afgani şi vedem acest lucru transpus în realitate zi de zi”, a mai spus Clinton.

Sursa: MEDIAFAX


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.