Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA nu exclude posibilitatea unei retrageri totale din Afganistan, după 2014

Administraţia de la Casa Albă nu exclude posibilitatea unei retrageri complete din Afganistan, după 2014. Anunţul a fost făcut de consilierul adjunct pentru probleme de securitate naţională al lui Obama, Ben Rhodes.

În ciuda recomandărilor iniţiale, făcute de un important comandant militar în Afgansitan – de a păstra aproximativ 15.000 de militari în această ţară – adminstraţia Obama ar putea opta să se retragă complet, aşa cum s-a procedat în Irak, în 2011.

Rhodes a declarat că decizia de retragere totală după 2014 nu va fi luată în perioada imediat următoare şi ea se va elabora în funcţie de îndeplinirea a 2 obiective: asigurarea că Afganistanul nu mai este “un rai” pentru grupurile al-Qaeda şi că forţele de securitate afgane sunt suficient de bine pregătite şi echipate pentru a menţine securitatea şi ordinea în această ţară.

 

Sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA nu exclude posibilitatea unei retrageri totale din Afganistan, după 2014”

  1. […] SUA nu exclude posibilitatea unei retrageri totale din Afganistan, după 2014 […]