Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA reduce drastic efectivele forţelor terestre

Chuck Hagel foto wikipedia

Chuck Hagel foto wikipedia

Pentagonul intenţionează să reducă efectivele forţelor terestre americane până la aproximativ 440.000 – 450.000 de militari. Anunţul a fost făcut de Secretarul Apărării, Chuck Hagel.

În prezent, forţele terestre au aproximativ 520.000 de militari şi se preconizează ca numărul lor so fie redus la 490.000, până în anul viitor.

O reducere a efectivelor până la 450.000 de militari va face ca forţele terestre să se situeze, din punct de vedere numeric, la cel mai scăzut nivel din 1940 încoace.

“Am decis să reducem numărul trupelor din fiecare serviciu militar – activ şi rezervă – pentru a putea menţine superioritatea tehnologică şi capacitatea de reacţie a forţelor şi pentru a proteja capabilităţile de importanţă deosebită”, a declarat Hagel, citat de Reuters.

Aceste reduceri sunt rezultatul şi a 13 ani de război în Irak şi Afganistan.

 

 

Sursa: Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.