Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA: reducerile bugetare nu vor afecta proiectele-cheie ce vizează înzestrarea

Frank Kendall, subsecretar american al Apărării pentru achiziţii, tehnologie şi logistică, a declarat că “tăierile de fonduri la nivelul executivului s-au petrecut mult mai repede decât a avut Pentagonul posibilitatea să îşi ajusteze numărul trupelor şi programele de cercetare şi achiziţii.

Totuşi, reducerea bugetului apărării nu va afecta proiecte ce vizează elemente-cheie, cum ar fi de ex. avionul multirol F-35. Aceste elemente-cheie “vor rămâne o prioritate”, a precizat oficialul,potrivit Reuters, citat de AGERPRES.
Kendall a mai declarat că “se lucrează la eficientizarea procesului de achiziţii, dar acest fapt nu va afecta proiectele importante. ‘F-35 rămâne – în ciuda costurilor relativ mari – prioritatea în cadrul programului de arme convenţionale şi va merge mai departe”.

Totodată, oficialul de la Pentagon a precizat că SUA urmăresc cu atenţie programul de modernizare militară al Chinei, considerat drept cel mai agresiv competitor în domeniul înzestrării militare la nivel mondial.

 

Sursa: Reuters, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “SUA: reducerile bugetare nu vor afecta proiectele-cheie ce vizează înzestrarea”

  1. ok. says:

    Mai aveti gunoaie ruginite casate de doua ori ca F 16 din Potugalia la pret de F-35 ?Ca cumpara romanistanii..

  2. szilard says:

    F035 e oricum un proiect ratatat din start atit ca design, cit si la viteza de zbor, cit si la pret, IAR NOI NE PREGATIM DE F-35 , de parca ele ar veni singure si sa ne roage sa le primim PE GRATIS(nu cu pamint imens).