Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA se arata hotarate sa consolideze apararea partenerilor din Orientul Mijlociu

Pentru a contracara ameninţarea iraniană în Orientul Mijlociu, SUA se declară dispuse să consolideze apărarea aliaţilor lor, în contextul evoluţiilor din cadrul dosarului nuclear iranian.

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat miercuri, la Bangkok, că “Statele Unite sunt pregătite să consolideze forţele de apărare ale partenerilor lor regionali în dosarul programului nuclear iranian”.

“Vom lăsa încă uşa deschisă” discuţiilor cu Iranul, dar “ceasul nuclear bate” şi vecinii Iranului sunt cei mai preocupaţi, a declarat ea, potrivit unui post de televiziune thailandez.

Washingtonul este dispus să “consolideze apărarea partenerilor (săi) în regiune”, a precizat ea, adăugând că Iranul trebuie să înţeleagă că el însuşi nu se va mai afla în securitate “dacă Statele Unite mobilizează o umbrelă de apărare în regiune”.

sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.