Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA se pregăteşte pentru o intervenţie militară în Siria?

După ce încordarea dintre Siria şi Turcia a crescut iar violenţele din Siria au escaladat în intensitate, SUA au decis trimiterea a aproximativ 150 de militari în Iordania.

Motivaţia acestei dislocări este explicată prin necesitatea gestionării fluxului de refugiaţi sirieni şi a interveni în cazul în care regimul Bashar Al-Assad ar pierde controlul asupra armelor chimice.

Militarii americani au fost dislocaţi într-o bază de antrenament a armatei iordaniene situată la nord de Amman, la 50 de kilometri de frontiera dintre Iordania şi Siria.

Siria are cel mai mare arsenal de arme chimice din Orientul Mijlociu.

Armata iordaniană a dezminţit informaţiile cu privire la un ajutor militar american acordat pentru controlul afluxului de refugiaţi sirieni şi – în eventualitatea în care regimul sirian ar pierde controlul –  asupra armelor sale chimice.

“Informaţiile privind un ajutor acordat de Statele Unite regatului pentru a face faţă unui aflux de refugiaţi sirieni sau pericolului legat de armele chimice din Siria sunt nefondate”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate iordaniene.

Într-un comunicat publicat de agenţia oficială Petra, acest purtător de cuvânt a afirmat că forţele iordaniene  sunt “în măsură să facă faţă oricărui tip de ameninţare”.

sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.