Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA şi aliaţii săi din NATO, pe punctul de a da un răspuns militar în Libia?

SUA şi aliaţii săi din NATO sunt pe punctul de a da un răspuns militar escaladării violenţei în Libia. Se pare că administraţia Obama ar fi dispusă să-i ajute pe opozanţii lui Gadhafi.

În paralel, Europa, încearcă să impună o zonă non-zbor.

Deocamdată, este puţin probabil ca avioane de luptă americane sau rachete să fie dislocate în Libia, ţară ce pare că alunecă spre un război civil.

Faptul că violenţele au crescut în intensitate, va determina, probabil,Washington-ul să întreprindă ceva în plan militar sau să propună Aliaţilor un plan.

“Violenţele comise de guvern în Libia au atins un punct inacceptabil”, a declarat preşedintele Barack Obama. El a mai spus că a autorizat alocarea a 15 milioane dolari pentru acordarea de ajutor umanitar refugiaţilor din Libia.

Obama a lansat un avertisment la adresa forţelor loiale lui Gadhafi, amintindu-le că vor fi trase la răspundere pentru măcelul din Libia. Forţele care se opun lui Gadhafi au fost supuse unor numeroase atacuri aeriene  lansate de cei fideli colonelului libian.

Sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.