Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA şi China au creat un grup de lucru comun în domeniul securităţii cibernetice

SUA şi China au lansat o cooperare în domeniul securităţii cibernetice, prin crearea unui grup de lucru comun, care are drept scop reducerea vulnerabilităţii celor două state în faţa riscurilor generate de mediul virtual, potrivit BBC.

Această colaborare în domeniul cyberintelligence-ului face parte dintr-un parteneriat mai amplu existent între cele două state, şi anume, un forum inter-ministerial destinat dialogului pe probleme economice şi strategice.

În urma primei întâlniri a grupului destinat problemelor spaţiului cibernetic, un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat că ”speră ca discuţiile să uşureze dezvoltarea proceselor de cooperare în domeniu, şi să impulsioneze cele două părţi în împărtăşirea unor perspective comune privind legile şi normele internaţionale destinate spaţiului virtual”.
Această cooperare vine după ce în prima parte a anului cele două state s-au acuzat reciproc de spionaj informatic.
În luna februarie, o firmă de securitate din SUA a emis un raport în care declara că o unitate militară chineză secretă se află în spatele mai multor atacuri informatice asupra reţelelor guvernamentale şi comerciale din SUA.

Guvernul chinez a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii, declarând că, Beijingul este o victimă a unor atacuri informatice sistematice care provin din SUA.
Cu toate acestea, primele două economii ale lumii au decis că, în faţa incertitudinii cauzate de spaţiul virtual, o cooperare în domeniu ar fi în beneficiul amândurora.

Surse: www.bbc.co.uk

Sergiu-Constantin Dur, InfoMondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA şi China au creat un grup de lucru comun în domeniul securităţii cibernetice”

  1. szilard says:

    ca sa nu le mai fure tehnologie, dar chinezii le dau lesson