Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA şi Rusia au ajuns la un consens privind trei anexe tehnice ale tratatului START II

Departamentul american de Stat a anunţat că Statele Unite şi Rusia au încheiat negocierile în cazul a trei anexe ale noului Tratat START (START II nr.r) care prevede reducerea arsenalelor lor nucleare.

“Aceste anexe conţin informaţii tehnice şi proceduri detaliate care vor fi folosite pentru a pune în aplicare regimul de verificare a tratatului”, a declarat într-un comunicat Philip Crowley, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Aceste documente tehnice însoţesc Tratatul care va fi trimis pentru ratificare Dumei ruse şi Senatului american.

Ele se referă la “activităţi de verificare”, “notificări” şi “schimb de informaţii prin telemetrie”.

Preşedintele american, Barack Obama, şi omologul său rus, Dmitri Medvedev, au semnat la 8 aprilie “Noul START”, care concretizează angajamentul celor două ţări de a-şi reduce considerabil numărul armelor nucleare strategice.

Moscova şi Washingtonul prevăd reducerea numărului ogivelor lor nucleare la 1.550 fiecare.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.