Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA şi Rusia au reluat discuţiile pe tema efectuării raidurilor aeriene în Siria

Barack Obama, Vladimir PutinSUA şi Rusia au reluat discuţiile pe tema efectuării raidurilor în Siria. Aceasta, pentru a evita incidente între avioanele americane şi cele ruseşti în spaţiul aerian sirian, potrivit Pentagonului, citat de AFP, Reuters şi AGERPRES.
“Au fost făcute progrese în timpul acestor discuţii de specialitate,axate pe implementarea unor proceduri specifice de siguranţă (… ) Statele Unite au convenit să discute din nou cu Rusia pe această temă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

Problema siguranţei spaţiului aerian a apărut odată cu intrarea Rusiei în conflictul sirian pe 30 septembrie, 2015. SUA conduc, la rândul lor, o coaliţie antijihadistă ce efectuează bombardamente în Siria încă din septembrie 2014.

Ei au discutat chestiuni tehnice, cum ar fi păstrarea unei distanţe sigure între avioanele americane şi ruseşti, frecvenţele radio comune utilizate de avioane pentru a comunica “în caz de urgenţă” sau limbajul folosit între aparate pentru face schimb de informaţii în timp util.

Pentagonul a criticat ulterior Moscova, afirmând că Rusia nu răspunde suficient de rapid la propunerile formulate de Washington.

 

Sursa: AFP, Reuters, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.