Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA solicita Chinei sa le ceara iranienilor si nord-coreenilor sa-si respecte obligatiile internationale

Joe Biden - vicepresedinte Sua foto www.hotindienews.com

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a cerut la sfârşitul unei vizite in China, ca partea chineza să dea un mesaj clar liderilor iranieni să îşi respecte obligaţiile internaţionale şi şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la programul nuclear din Coreea de Nord.

Cele două ţări sunt sprijinite international de China.

Biden, aflat în prima sa vizită în China în calitate de vicepreşedinte, va merge luni în Mongolia şi apoi în Japonia.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “SUA solicita Chinei sa le ceara iranienilor si nord-coreenilor sa-si respecte obligatiile internationale”

 1. John Barton says:

  Sunt curios ce o fi cerut Dl. Boc liderilor chinezi in afara unui blid de orez (pomana) de care sa agate o panglica portocalie si sa o arate romanilor !

  Pe de alta parte, sa nu uitam, domnilor, ca azi este 22 August 2011 ! Nu, nu este 23 august, ziua loviturii de palat din 1944 ci ziua de 22 August, pe care eu o consider ultima zi a renasterii nationale a romanilor de pretutindeni – in amintirea memorabilei zile similare din 1968 !

  Poate ar trebui sa le reamintim unora – care azi ne dau lectii de democratie – ca acum 43 de ani, la 22 August 1998, dupa ce trupele URSS + Bulgaria + Ungaria + Polonia + RDG invadasera miseleste in noaptea precedenta Cehoslovacia, prima tara care a protestat oficial si cu o vehementa nemaivazuta pana atunci – a fost Romania ! Nu conteaza ca atunci a fost condusa de unul care, mai apoi a ajuns dictator si….mai apoi a ajuns la zidul de la Targoviste !
  Dar parca incerc un sentiment de greatza amara cand vad cum unii lideri actuali ai fostilor invadatori de ieri (Rusia+Bulgaria+Ungaria+Polonia+ Germania- asimilatoarea fostei RDG ) cat si ale marilor democratii occidentale ( care atunci au reactionat tardiv, prin niste proteste palide, catifelate – sa nu cumva sa supere ursul rus) ne dau azi lectii de democratie !!! Iar noi (…pardon, nu toti, ci doar cei care azi ne conduc si-si zic eufemistic lideri politici) le asculta in ….genunchi si cu capul plecat !!!
  Catzi dintre ei vor fi stiut sau stiu ce a fost pe 22 August 1968 ???
  Catzi dintre ei ar avea astazi curajul sa faca un asemenea gest politic ?
  De ce oare si din cina cui, Doamne, pe atunci eram mandru ca sunt ROMAN, iar azi mi-e rusine sa scot pasaportul din buzunar cand ajung in strainatate ?

  Dumnezeu mai stie de ce !!!!

  Sa auzim de mai bine !

 2. JVEK G. says:

  Credeam ca spui ceva si despre sprijinul pe care China l-a dat atunci Ro.

 3. partizanul says:

  Pacat ca natiunea americana nu deschide ochii sa vada ce politicieni o reprezinta. Esti jalnic Joe Biden

 4. Messerschmidt says:

  In scoala militara de trs, am avut un professor de istorie militara, care ne-a cam invatat ce a insemnat 23 august 1968…ceea ce m-a invata acest tip fermecator, am sa va povestesc si dumneavoastra. In ziua de 22 august noaptea incepea invazia…pe 23 august, ministrul de externe al Romaniei, era la Mao in birou pentru o intrevedere care , de obicei nu dura /niciodata/ mai mult de 45 minute. Aceasta intrevedere a durat 3 ore. La conferinta de presa de dupa, s-a cam spus astfel…:
  – La granita de nord se afla 10 divizii sovietice care asteapta sa intre in Romania
  – trimitem 12 divizii chineze sa le anihileze
  – Dar, la granita de sud se afla 6 divizii sovieto-bulgare care asteapta semnalul sa invadeze Romania
  – Trimitem si acolo 15 divizii aero chineze….
  – Dar la granite cu Ungaria se afla alte 7 divizii ungaro-sovietice care asteapta acelasi semnal de intrare in Romania…
  – In cateva minute se va lansa semnalul sa plece alte 10 divizii aero chinezesti si spre aceasta zona…
  Va spun aceasta poveste pe care nu o voi uita niciodata. La acea vreme fratia romano-chineza era tare…si cam speria ursul rusesc. Si cam cred ceea ce m-a invatat acest prof de istorie militara…..

 5. JVEK G. says:

  Multumesc Messerschmidt ! Asa se spune-pe asta s-a bazat si curajul lui Ceausescu(zic eu)

 6. partizanul says:

  Natiunea americana trebuie sa fie foarte atenta la manevrele unor jigodii ca Joe Biden sa nu se trezeasca bagata intr-un razboi, care nu se stie ce deznodamint va avea. Iranul si Coreea de Nord nu sunt Iraq. Numai cu aviatia si rachete nu se poate cuceri o natiune, pina nu pune puscasu’ marin bocancul pe teritoriu. Si nu-i vad eu pe americani sa de piept la baioneta cu mincatorii de usturoi sau cu iranianul. Ar fi bine sa se astimpere yankeul si sa-si vada de problemele lui.

 7. John Barton says:

  LUI JVEK SI (MAI ALES) LUI MESSERSCHMIDT.

  DESIGUR, AU CIRCULAT SI MAI CIRCULA UNELE ADEVARURI, DAR SI MULTE LEGENDE DESPRE CURAJUL LUI CEAUSESCU CAT SI DESPRE SPRIJINUL PROMIS DE CHINA IN AUGUST 1968 ROMANIEI. TOT RESPECTUL PENTRU PROFUL DVS. DE ISTORIE MILITARA DE LA SCOALA DE TRSM, DAR ADEVARUL – SAU CEEA CE CREDEM NOI CA ESTE ADEVAR -ESTE PUTZIN …CAM ALTFEL….
  IN PRIMUL RAND, INVAZIA CEHOSLOVACIEI A AVUT LOC IN NOAPEA DE 21/22 AUGUST 1968 ( PE LA ORA 1 NOAPTEA AU INCEPUT SA PICE DIN CERUL PRAGAI PRIMII PARASUTISTI “SPETZNAZ” ! ATUNCI, CEL DINTAI ROMAN CARE A TRANSMIS INFORMATIA ACEASTA ACASA A FOST ATASATUL MILITAR ROMAN DE LA PRAGA, CARE A ANUNTAT IMEDIAT, TELEFONIC, PE O.S./M.AP.N. ( PE ATUNCI SE NUMEA M.F.A. – MINISTERUL FORTELOR ARMATE – CACI NOI AVEAM ASA CEVA PE VREMEA AIA !!!) , ACESTA L-A ANUNTAT URGENT PE MINISTRUL APARARII, CARE, LA 2 NOAPREA L-A SCULAT PE CEAUSESCU DIN SOMN SI L-A PUS IN TEMA CU INVAZIA.
  CEAUSESCU A ORDONAT IMEDIAT CA ATASATUL MILITAR ROMAN LA BEIJING – DESPRE CARE CUNOSTEA CA ERA IN RELATII FOARTE PRIETENESTI CU ZHOU-EN-LAI (PRIMUL MINISTRU DE ATUNCI AL CHINEI SI “IN FACTO” – OMUL CARE CONDUCEA CHINA – CACI LA ACEA VREME MARELE MAO ERA CAM…..O LEGUMA DECORATIVA ), SA-L CONTACTEZE IMEDIAT SI SA-I SOLICITE OPINIA VIS-A-VIS DE EVENIMENTELE IN DERULARE ! ZIS SI FACUT ! ATASATUL NOSTRU MILITAR DIN BEIJING, TRECAND PESTE TOATE PROTOCOALELE, A FOST PRIMIT IMEDIAT DE ZHOU SI A TRANSMIS MESAJUL LUI CEAUSESCU. APOI, IMEDIAT, ZHOU L-A CONVOCAT – TOT NEPROTOCOLAR, DECI SARIND PESTE MINISTRUL DE EXTERNE SI PESTE TOATE UZANTELE DIPLOMATICE PE AMBASADORUL RUS LA BEIJING CARUIA I-A NOTIFICAT CA, DACA UN SINGUR SOLDAT RUS TRECE GRANITA CU ROMANIA, IMEDIAT 3 MILIOANE DE SOLDATI CHINEZI DIN ARMATA POPULARA DE ELIBERARE (SIC!) VOR ATACA UNIUNEA SOVIETICA PE TOATA LUNGIMEA GRANITEI COMUNE DIN EXTREMUL ORIENT! NICI VORBA DE INTERVENTIA CHINEZA CU DESANT LA GRANITELE NOASTRE, CACI CHIAR SI DACA AR FI AVUT SUFICIENTE AVIOANE CU REACTIE PENTRU DESANT, ACESTEA AR FI ZBURAT VREO 9-10 ORE PANA LA GRANITA CU ROMANIA (DACA AR FI PUTUT EVENTUAL TRECE DE APARAREA A.A. RUSEASCA – TARE DE TOT LA ACEA VREME !!!) – FACAND MULT PREA TARDIVA ORICE INCERCARE DE AJUTOR. DAR, IN ACEL MOMENT, EXTREMUL ORIENT – RESPECTIV GRANITA RUSO-CHINEZA- ERA PUNCTUL MOALE AL DEFENSIVEI RUSE DIN ACEA ZONA – SLABITA OARECUM DE RETRAGEREA UNOR TRUPE ( TOT ALE SPETZNAZ) SI TRIMISE IN CEHOSLOVACIA. RUSII NU AR FI PUTUT OPUNE DECAT CEL MULT 1 MILION DE SOLDATI CHINEZILOR. DECI….. SITUATIA ERA CAM “ALBASTRA”.
  CONSTRANS DE SITUATIA NEOBISNUITA CU CARE A FOST CONFRUNTAT AD-HOC, SI OBTINAND CUMVA ACORDUL TELEFONIC PREALABIL DE LA BREJNEV – AMBASADORUL SOVIETIC A COMUNICAT FORMAL LUI ZHOU-EN-LAI FAPTUL CA URSS NU VA ATACA NICIDECUM ROMANIA, IAR CONCENTRARILE DE TRUPE DE LA GRANITELE ROMANO-RUSA, ROMANO-BULGARA SI ROMANO-UNGARA AR FI FOST NISTE BANALE MANEVRE MILITARE “DE RUTINA”! ZAMBIND PE SUB MUSTATZA, ZHOU S-A FACUT CA-L CREDE (IN PARTEA CU MANEVRELE) DAR A LUAT NOTA DE NEATACAREA ROMANIEI. ACEST ANGAJAMENT FORMAL SOVIETIC A PARVENIT IMEDIAT LUI CEAUSESCU, ACESTA CAPATAND APOI CURAJUL DE A LUA IN MOD PUBLIC POZITIA PE CARE A ADOPTAT-O IN CUVANTAREA DIN 22 AUGUST DIMINEATA, ROSTITA LA LA MAREA ADUNARE POPULARA DIN PIATA PALATULUI SI RELUATA IN DIRECT SAU RETRANSMISA ULTERIOR, DE MAI TOATE TELEVIZIUNILE LUMII !!! A FOST, DE FACTO, PRIMA SI CEA MAI VEHEMENTA CONDAMNARE A INVAZIEI CEHOSLOVACIEI DE CATRE URSS SI ACOLITII EI – FACUTA, CULMEA – DE CONDUCATORUL UNEI TARI SOCIALISTE – MEMBRA A TRATATULUI DE LA VARSOVIA !
  A DOUA ZI, DECI PE 23 AUGUST 1968, DEJA AU DEFILAT (CAM STANGACI-ESTE DREPT) PRIMELE DETASAMENTE DE GARZI PATRIOTICE RE-CONSTITUITE PESTE NOAPTE, ECHIPATE CU CE S-A GASIT, DAR CREIND O IMPRESIE DEOSEBITA OBSERVATORILOR ESTICI SI VESTICI – PREZENTI IN TRIBUNA OFICIALA DEI PIATA AVIATORILOR SI TRANSMITAND LUMII INTREGI UNITATEA FERMA DE VOINTA A POPORULUI ROMAN DE A NU SE LASA CALCAT IN PICIOARE DE CIZMA RUSA PRECUM SARMANII CEHOSLOVACI ! IN ACELE ZILE, AM FOST MARTORUL UNUI ELAN PATRIOTIC SI NATIONALIST ROMAN CUM N-AM MAI VAZUT NICIODATA – NICI INAINTE , NICI DUPA ACELE ZILE !

  TOT SPRE AMINTIREA CELOR CARE NU AU STIUT SAU A CELOR CARE VOR FI STIUT DAR AU MINTEA SCURTA SI ACUM FAC PARTE DIN ” KKKKLASA POLITIKA”, MAI PRECIZEZ CA IN AUGUST-SEPTEMBRIE 1968, ROMANIA A GAZDUIT VREO CATEVA MII DE TURISTI CEHI AFLATI IN ROMANIA SAU CARE S-AU REFUGIAT AICI DIN UNELE ZONE TURISTICE DIN UNGARIA SI BULGARIA, PANA CAND SITUATIA DIN CEHOSLOVACIA S-A LINISTIT (ADICA PANA CAND FIRAVA INCERCARE POPULARA DE OPOZITIE A FOST STRIVITA SUB SENILELE T-55- URILOR IN PRAGA SI DIN ALTE ORASE MARI ALE CEHOSLOVACIEI, IAR BIETUL DUBCEK SI ECHIPA LUI AU AJUNS LEGATI FEDELES LA MOSKOVA).

  MAI APOI, EU CRED CA ZISUL MINISTRU DE EXTERNE ROMAN DE CARE VORBEA DISTINSUL PROF, NU PUTEA FI CONCOMITENT SI LA BEIJING SI IN BALCONUL CC ALATURI DE CEAUSESCU, DISTANTA DINTRE CELE DOUA PUNCTE FIIND CE CCA. 10-12 ORE DE ZBOR CU AVIOANELE CIVIDE DE ATUNCI !

  CELE DE MAI SUS ZISE AU FOST, PARTE VAZUTE SI AUZITE DE SUBSEMNATUL – “PRIMA FACIAE” – LA VREMEA RESPECTIVA, IAR O PARTE AUZITE MULT MAI TARZIU, DUPA 1989, CAND UNELE FAPTE AU FOST SCOASE DE SUB EMBARGOUL TACERII ( IAR UNELE DINTE FOSTELE DOCUMENTE S.S.I.D. – PENTRU CINE STIE CE INSEMNA ACEASTA – AU DEVENIT CUNOSCUTE PE ICI, PE COLO, IN PUNCTELE ESENTIALE CELOR INTERESATI!)

  SA AUZIM DE MAI BINE !!!

  JOHN BARTON

 8. Messerschmidt says:

  Sir, John Barton
  Jos cu palaria. Scuze, dar am vrut sa fiu extrem de concis. M-am referit doar la conferinta de presa prin care s-a transmis un semnal. Asa este cum spuneti dvs, Mao era prezentat la TV inotand cu manualul rosu in mana, desi era la pat, cand de fapt cel care conducea era Chu-en -Lai…Nu stiu cand s-au declasificat ssid-urile pe problema…eu v-am relatat doar o discutie cu proful de istorie, desi aceasta a fost mai elaborata. La acel moment 68/8/21 stiu ca eram cu taica-meu in concediu/vacanta cand s-a dat alarma generala si a trebuit sa venim urgent in Bucuresti. Anyway suntem pe aceeasi frecventa, s-a primit un semnal de care cineva stia sa profite la maxim. De acolo a urmat si deschiderea spre vizitele Nixon sau plimbarea in caleasca la Londra…SA AUZIM NUMAI DE BINE!

 9. JVEK G. says:

  Multumesc J.B.

 10. Messerschmidt says:

  Dear J & B,
  Putem folosi J $ B de la Justerini & Brooks? Very good label.