Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA trimit 2 baterii de rachete Patriot şi 400 de militari în Turcia

Secretarul de Stat al Apărării, Leon Panetta, a semnat ordinul de trimitere a două baterii de rachete de tip Patriot şi a 400 de militari în Turcia.
Decizia a fost luată pentru a contribui la apărarea teritoriului acestui stat de eventuale atacuri cu rachete lansate de Siria, informează Reuters, citând The New York Times (NYT).

În total, şase baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi trimise în Turcia – câte două de către SUA, Olanda şi Germania , menţionează NYT.

Toate se vor afla sub comanda NATO şi sunt programate să devină operaţionale până la sfârşitul lunii ianuarie, citează AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “SUA trimit 2 baterii de rachete Patriot şi 400 de militari în Turcia”

 1. Trifon Gruju says:

  Ce este aceea comandă NATO? Este vreun comandament NATO care a primit misiunea, art 5, de a apara spatiul aerian al Aliantei?
  Sunt sub comanda Turciei?
  Sunt pe autodetect?
  E ambiguu.

  E interesant de aflat , deoarece in legea noastra de baza spune ca ne aparam o vreme, apoi vine nenea NATO si ne apara de toate cele rele. Cand vine, imediat cand ziecm noi in lege, sau cand vrea dansul? Unde organizeaza aparare, pe muniti sau e granitza?

 2. Cip says:

  @Trifon Gruju: La ultimele doua untrebari eu zic asa:
  1. NATO vine cand zicem noi si cand vrea dansa.
  2. Apararea pentru noi se organizeaza in graba pe alpii bavarezi unde se va da si contraatacul decisiv. Noi, in spatele frontului care se deplaseaza spre mai inaite numitii munti, ne apucam sa facem mine cursa si improvizate – cine mai tine minte aceste denumiri? – (mai apoi trecem la DEI-uri) si vom fi numiti teroristi. Altii, tot dintre noi, vor primi cu flori pe eliberatori si vor trai fericiti la olalta cu acestia. Dupa care vine NATO si ne elibereza. Si noi ii impuscam pe colaboratori cu tot cu liderii lor. Si dupa aia…

 3. szilard says:

  Intelegerea era asa : nu puneti rachete in Cuba, nu punem nici noi in Turcia adica americanii, nu inteleg de ce se lasa rusii umiliti de americani cind au o forta comparabila cu a lor.

 4. Bure Bista says:

  Oare o mai au?